Tomáš Novotný (UP forum)
Akcie ve světě  |  03.09.2024 14:46:27

UP World LNG Shipping Index: UPI překonává S&P 500 při smíšené výkonnosti trhu

Shrnutí 

Akcie společností zabývajících se přepravou LNG měly minulý týden smíšenou výkonnost, přičemž UP World LNG Shipping Index (UPI) posílil o 0,50 % a překonal tak index S&P 500, který vzrostl o 0,24 %. Navzdory celkovému růstu indexu objemy obchodů nadále klesají, což odráží opatrnou náladu na trhu.

V čele růstu stála společnost Capital Clean Energy Carriers s nárůstem o 5,8 %, následovaná japonskými společnostmi NYK Line a MOL. Mezitím společnosti jako Exmar a Nakilat naznačily potenciál dalšího růstu, ačkoli některé akcie, například Excelerate Energy a New Fortress Energy, zaznamenaly pokles. Index UPI, který sleduje výkonnost společností zabývajících se přepravou zkapalněného zemního plynu po celém světě, poukazuje na přetrvávající volatilitu nejen v tomto odvětví.


UPI A SPX 

Minulý týden si index UPI, který sleduje kótované společnosti zabývající se přepravou LNG, připsal 0,87 bodu, tj. 0,50 %, a uzavřel na 173,83 bodu. Index S&P 500 si připsal 0,24 %. Níže uvedený graf zobrazuje oba indexy s týdenními údaji.



Širší pohled 

Objem obchodování se opět snížil, což odpovídá i vývoji UPI. Většina společností zaznamenala zisky většinou pod dvě procenta, přičemž některé z nich vykázaly výraznější růst, zejména společnosti v Asii. Celková situace je však smíšená, neboť se zvýšil počet klesajících společností. 

Společnost Capital Product Partners LP se přejmenovala na Capital Clean Energy Carriers s novým tickerem CCEC a je rovněž kótována na burze NASDAQ.

Společnosti

Největšího zisku 5,8 % dosáhly právě akcie společnosti Capital Clean Energy Carriers (CCEC). Následovaly japonské společnosti NYK Line (TSE: 9101) a MOL (TSE: 9104), které obě vzrostly o 3,8 %. NYK Line dosáhla nového maxima, zatímco MOL se nachází těsně pod úrovní rezistence. Třetí japonská společnost, „K“ Line (TSE: 9107), zaznamenala růst o 0,8 %.

Společnosti Exmar NV (BSE: EXM), Korea Line Corporation (KRX: 005880) a Tsakos Energy Navigation (NYSE: TEN) zaznamenaly růst o 1,8 %. Jejich týdenní svíčkové grafy však vykazovaly odlišné vzorce. Společnost KLC zastavila svůj pokles v rámci oblasti a potenciálně vytvořila vzorec vyššího minima. Předchozí vyšší vrchol se vytvořil na konci června, což naznačuje možný nový růstový trend, ale vzdálenost mezi vrcholem a minimem je hodně široká a blíží se jednomu tisíci wonu. Exmar pokračoval v růstu nad předchozí rezistenci, což by mohlo naznačovat potenciální změny výkupní ceny, ačkoli konkrétní informace nejsou k dispozici. TEN vytvořil neutrální strukturu a v současné době se nachází ve vyčkávacím stavu.

Nakilat (QSE: QGTS) a Golar LNG (NASDAQ: GLNG) zaznamenaly růst o 1,4 %. Nakilat potvrdil rostoucí apetit a růst ze supportu. GLNG vytvořila podobný vzorec jako TEN a v současné době čeká na další pohyb, ať už směrem nahoru, nebo dolů.

Společnost Awilco LNG (OSE: ALNG) odolala prodejnímu tlaku a udržela si podporu, neboť čeká na pondělní den ex-dividend. Dynagas LNG Partners (NYSE: DLNG) zaznamenal nárůst o 1,1 %, ale zůstává blízko hranice předchozího pohybu vzhůru s potenciálním rizikem poklesu.

Počet klesajících akcií byl ve srovnání s předchozím týdnem vyšší. Excelerate Energy (NASDAQ: EE) zaznamenala výrazný 7% pokles, ale je nepravděpodobné, že by to znamenalo začátek klesajícího trendu, zejména s ohledem na nízký objem obchodování.

New Fortress Energy (NASDAQ: NFE) také klesla, ale kupci ztrátu omezili, což vedlo k celkovému poklesu o 4,5 %. Flex LNG (NYSE/OSE: FLNG) klesla po dividendě o 2,5 %, ale stále se drží na horní hranici rozpětí.

 

O UPI

Index UP World LNG Shipping Index, založený v roce 2020, je rodina akciových indexů založená na pravidlech a určená k měření výkonnosti celosvětově veřejně obchodovaných společností zabývajících se námořní přepravou zkapalněného zemního plynu (LNG). Tento jedinečný index zahrnuje 19 společností a partnerství po celém světě, které budou v roce 2020 představovat více než 65 % světové flotily přepravců LNG. Index UP nabízí prémiové služby s bezplatným a zkušebním přístupem ke grafům. V rámci freemium mají uživatelé po registraci e-mailem přístup k základnímu grafu UPI vs. S&P 500. Zkušební verze zahrnuje plný přístup po dobu čtrnácti dnů. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

So   5:41  13. září: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pátečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 13:43  Tyto podhodnocené americké akcie stojí za pozornost Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 10:52  30 000 zaměstnanců Boeingu v USA vstoupí do stávky Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:36  Samsung oslabuje kvůli stávce v Indii Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688