Patria (Patria Finance)
Měny-forex  |  26.08.2024 05:40:00

Obchodnící čekají na výsledky Nvidie. Očekávaný pohyb po jejich oznámení by mohl mít hodnotu 270 miliard dolarů

Investoři se připravují na velké výkyvy na akciích Nvidie, až oznámí své čtvrtletní zisky. Jde pravděpodobně o jeden z nejočekávanějších firemních výsledků. Společnost ohlásí výsledky po uzavření trhu 28. srpna.

Opční trhy naznačují, že investoři očekávají den po jejich vydání 9% pohyb oběma směry, uvedl akciový stratég Citigroup Vishal Vivek. To znamená, že by mohlo jít o více než 270 miliard dolarů, vzhledem k mamutí valuaci tohoto AI gigantu ve výši 3 bilionů dolarů.

Velké pohyby po výsledcích jsou v poslední době pro Nvidii běžné - její akcie po posledních dvou čtvrtletních reportech vyskočily o 9 % a o 16 %. A implikovaný pohyb pro nadcházející výsledky je nad dlouhodobým průměrem 7,5 % pro zisk i pokles, domnívá se Vivek.

NVDA

Široké výkyvy na akciích Nvidie budou mít vzhledem k její velikosti a masivnímu vlivu na sentiment investorů a všechny investice související s AI dalekosáhlé důsledky pro širší trh. Tato akcieaktuálně druhou nejvyšší váhu v indexu S&P 500 a pouze její 9% pohyb může vést k otřesu celého benchmarku o téměř 60 bazických bodů, napsali ve čtvrtek v poznámce stratégové Citi. Stratég akciových derivátů TD Cowen Ling Zhou poznamenal, že obchodníci ve skutečnosti očekávají kolem výsledků Nvidie pohyby S&P 500 ETF Trust (sledujícího S&P 500) o 1,1 % v obou směrech a Invesco QQQ Trust Series 1 (sledujícího Nasdaq 100) o 1,8 %.

Analytici v průměru očekávají, že Nvidia vykáže ve druhém čtvrtletí téměř 140% skok v zisku, zatímco tržby se podle údajů sestavených agenturou Bloomberg více než zdvojnásobí. Akcie Nvidie se letos vyšplhaly o ohromujících 150 % a jsou největším přispěvatelem k ziskům indexu S&P 500 za toto období. Přibližně 27 % růstu na tomto benchmarku pocházelo od Nvidie, přičemž Apple je na druhém místě s příspěvkem více než 7 %.

NVDA

"Je nesporným králem umělé inteligence a každé překvapení, pozitivní i negativní, prudce pohne akciemi a očekáváme, že pronikne celým trhem," řekl David Mazza, generální ředitel Roundhill Financial. Není to „jen kvůli velké váze Nvidie v indexech, ale také proto, že do značné míry ovládá příběh umělé inteligence, který je z velké části zodpovědný za to, že trh po všech těch historických maximech stoupá na další historická maxima“.

V této výsledkové sezóně došlo k několika velkým zklamáním od ostatních velkých hráčů v oblasti AI, což vedlo k obavám, že výnosy z investic do AI za miliardy dolarů nemusí v dohledné době přijít. Amazon.com, Microsoft i Alphabet zklamaly, protože jejich výhledy buď postrádaly očekávání, nebo neposkytly konkrétní údaje. Mateřská společnost Facebooku Meta Platforms a Apple se však tomuto trendu postavily.

Pozice investorů do opcí ukazuje, že obchodníci jsou optimističtější, pokud jde o Nvidii. Vivek ze Citi uvedl, že čím více se výsledky blíží, tím více jsou očekávání ostře vychýlena směrem vzhůru a že se investoři vrátili k nákupu krátkodobých call opcí Nvidia, což je sázka na to, že její cena v blízké budoucnosti poroste. Citi zjistila, že pozice na opcích Nvidie, které vyprší 30. srpna, se nejvíce zaměřují na call za 130 USD.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výsledky firem - tržby, zisk





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688