rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  15.08.2024 07:18:00

Do konce měsíce dojde k demolici mostu u Ludgeřovic

Od soboty 17. 8. 2024 začíná plánovaná demolice mostu silnice I/56 u Ludgeřovic (km 23,6). Nevyužívaná stavba v minulosti převáděla cestu nad železniční a posléze tramvajovou tratí. Most o délce bezmála 32 metrů vznikl jako třípólový z převažujícího betonu, nicméně užitná funkce objektu zanikla, proto bylo domluveno úplné odstranění při příležitosti utlumeného provozu v rámci nedaleké opravy průtahu Hlučínem.

Demoliční postup navrhuje narušení mostovky rypadly s hydraulickými bouracími kladivy a její kontrolované zřícení na ochranný polštář z metrové hromady recyklátu, který ochrání povrch silnice I/56. Následně dojde k třídění a odvozu materiálu. Zbytky konstrukce dělníci odklidí do jednoho jízdního pruhu za účelem obnovení dopravy v co nejkratší době.

Snahou všech zainteresovaných stran je minimalizovat zdržení řidičů, během přípravných prací (přes víkend) zhotovitel vyjednal částečnou uzavírku neboli zúžení jízdního profilu původní vozovky, v termínu samotné demolice (19. 8. a 20. 8. 2024) nastane úplná neboli obousměrná uzavírka silnice I/56 – spojení mezi Ludgeřovicemi a Hlučínem zůstane možné prostřednictvím dostatečné širokých ulic U Cihelny a Hlučínská. Po shození mostu bude opět obnoven průjezd minimálně jedním jízdním pruhem pro oba směry. Hotovo bude na konci srpna.

Specifického výběrového řízení na zhotovitele demolice se zúčastnily tři subjekty, nejvýhodnější nabídku předložila firma Envipoint. Cena likvidační akce dosahuje přibližně 2,5 milionu . Veřejná zakázka v režimu POP-V byla zadána pouze specifickým dodavatelům zaměstnávající další nespecifikované sociálně vyloučené nebo sociálním vyloučením ohrožené osoby. Tendry pro sociálně slabší skupiny jsou pro ŘSD běžnou praxí nevídané intenzity, dlouhodobě spolupracujeme například s romskými dodavateli a jednotlivými sdruženími (v posledních letech na velmi vysoké úrovni).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688