Praha 7 (praha7.cz)
Z regionů  |  14.08.2024 11:29:00

Dopravní uzavírky a výluky tramvají a autobusů na Praze 7 od 18. srpna

Přinášíme vám další souhrn aktuálních dopravních opatření, která souvisejí s modernizací železnice, rekonstrukcí sítí a komunikací v oblasti ulic Dukelských hrdinů, Veletržní, U Výstaviště, Bubenská a dalších. Od 18. srpna dojde k uzavření křižovatky ulic Dukelských hrdinů x Strojnická, což povede ke změně trasy linky 156. Nadále zůstávají v platnosti omezení, která se týkají tramvajové i automobilové dopravy v ul. Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Ulice Bubenská je již kompletně průjezdná. Práce v křižovatce Dukelských hrdinů x Veletržní by měly být dle předpokladu dokončeny do 2. září. Informace průběžně doplňujeme na základě aktualizace údajů a harmonogramů od jednotlivých zhotovitelů stavebních akcí. Naplánované termíny se mohou v průběhu realizace měnit.

Děkujeme za pochopení a trpělivost.

Dukelských hrdinů – U Výstaviště

Ulice prochází kompletní rekonstrukcí „od fasády k fasádě“, kterou realizují TSK, Dopravní podnik, Pražská vodohospodářská společnost a další aktéři. Na rekonstrukce vodovodů a přeložky dalších sítí navázaly opravy tramvajové trati, následovat budou úpravy zastávek, přechodů pro chodce, rekonstrukce komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, výsadba stromů a další.

Aktuální etapy prací

18. 8. – podzim 2024: Bude uzavřena křižovatka Dukelských hrdinů x Strojnická, MHD a složkám IZS bude umožněn průjezd křižovatkou Dukelských hrdinů x Heřmanova.

2. 9. 2024: Otevření křižovatky Dukelských hrdinů × Veletržní.

Práce se v následujících fázích přesunou také do ulice U Výstaviště, k tramvajové smyčce u Stromovky a dále až ke křižovatce s ul. Bubenská. Navazující etapy a s nimi spojené výluky budou upřesňovány.

 

Bubenská

Postup stavby umožnil 1. 8. 2024 otevřít průjezd pod novou estakádou v ul. Strojnická směrem k Výstavišti a do ul. Železničářů. Ulice je nyní již průjezdná oběma směry. Dále budou v dotčené oblasti pokračovat především práce na chodnících.

 

Výluka tramvají

Aktuální etapa výluky tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Výstaviště je naplánována do 2. 9. 2024. Kromě této výluky se do letního provozu MHD v Praze 7 promítají také další akce realizované v jiných částech Prahy. Kompletní vedení tras jednotlivých linek najdete na stránkách DPP.

V září na aktuální výluky naváže další etapa, která se kromě ul. Dukelských hrdinů dotkne také tramvajové dopravy v úseku Výstaviště – Nádraží Holešovice. Tato etapa bude dále upřesněna.

Obnovením tramvajové dopravy v dotčené lokalitě se předpokládá v říjnu 2024.

 

Autobusová linka 156

18. 8. 2024: V návaznosti na uzavření křižovatky Dukelských hrdinů x Strojnická dojde ke změně vedení trasy autobusové linky 156.

Ve všední dny: Nádraží Holešovice … Maniny – U Průhonu – Osadní – Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Kamenická – OC Stromovka – Řezáčovo náměstí – Bubenská – Vltavská – Argentinská – Osadní – Dělnická – Maniny … Nádraží Holešovice.

O víkendu: Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Kamenická – OC Stromovka – Řezáčovo náměstí – Bubenská – Vltavská.

Jízdní řád najdete zde

 

Plánek trasy linky 156 v oblasti Letné

 

Uzavírky pro auta

Kompletně je uzavřená ul. Dukelských hrdinů za ulicí Kostelní až k Výstavišti, včetně křižovatek s ul. Veletržní, Strojnická (od 18. 8.) a dalšími ulicemi. Práce přinášející největší omezení byly naplánovány tak, aby bylo možné je v co největším rozsahu uskutečnit během letních prázdnin, kdy je v Praze nižší intenzita dopravy.

Křižovatkou Dukelských hrdinů x Heřmanova bude (od 18. 8.) umožněn průjezd MHD a IZS. Z tohoto důvodu bude také otočena jednosměrnost v ul. Veverkova v úseku Veletržní – Heřmanova.

2. 9. 2024 dojde k otevření křižovatky Dukelských hrdinů x Veletržní.

Ulice Bubenská je již kompletně průjezdná.

Během uvedených výluk, prosíme, využijte objízdných tras vedených tunelovým komplexem Blanka, ul. Argentinská, Bubenská, nábřežními komunikacemi a Letenským tunelem.

Omezení tranzitní dopravy v oblasti Letné

Nad rámec výše uvedených uzavírek stanovených Magistrátem hl. m. Prahy jsou z rozhodnutí Odboru dopravyPraha 7 uzavřeny vedlejší ulice na Letné jižně od ulice Veletržní pro průjezdnou dopravu. Důvodem je snaha v maximální míře navést tranzitující auta na objízdné trasy a zamezit jim v průjezdu ulicemi, které nejsou stavebně a kapacitně uzpůsobeny na vysokou dopravní intenzitu, a tranzitní doprava zde proto zásadním způsobem ovlivňuje bezpečnost provozu.

Místní dopravy se dočasná úprava nedotýká, jelikož v rámci dopravní obsluhy je umožněn vjezd zdejším obyvatelům, zásobování, taxislužbě, opravářům a další cílové dopravě.

 

Aktuální přehled uzavírek a průjezdných úseků, včetně dopravní vytíženosti můžete sledovat také na portálu Mapy.cz.

 

Vážení občané, uvědomujeme si, že omezení spojená s dopravními uzavírkami komplikují řadě obyvatel život a rádi bychom všechny občany poprosili o trpělivost. Procházíme nyní náročným obdobím, ale výsledné úpravy Praze 7 pomohou a významně zlepší veřejný prostor, dopravní obsluhu a kvalitu infrastruktury v naší čtvrti do dalších let. Děkujeme vám za pochopení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688