Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  05.08.2024 08:56:00

Ranní zprávy 05.08.2024: Vůči americkému dolaru se koruně podařilo výrazně posílit, mira nezaměstnanosti v USA v červenci vzrostla na 4,3 %

Klíčové události

- USA: V červenci bylo vytvořeno 114 tis. pracovních míst NFP. Mira nezaměstnanosti v červenci vzrostla na 4,3 %. Průměrné hodinové výdělky v červenci vzrostly o 0,2 % m/m a o 3,6 % r/r. Průmyslové zakázky v červnu klesly o 3,3 % m/m.

Vývoj na devizovém trhu

- EURCZK: České koruně se v závěru týdne na měnovém páru s eurem dařilo. V průběhu dne krátce zamířila až na hladinu 25,25 CZK/EUR, odpoledne pak část zisků odevzdala a zakončila na úrovni 25,30 CZK/EUR.

- USDCZK & PLNCZK: Vůči americkému dolaru se koruně podařilo výrazně posílit. Zatímco v ranních hodinách se obchodovalo na hladině 23,45 CZK/USD, odpoledne česká měna zavírala pod úrovní 23,20 CZK/USD. K ziskům jí pomohlo výrazné oslabení dolaru po zveřejnění dat z amerického trhu práce. Na měnovém páru s polským zlotým se české koruně rovněž dařilo, v závěru odpoledne se pohybovala pod hladinou 5,90 CZK/PLN.

- EURHUF & EURPLN: Ze zbylých středoevropských měn se maďarskému forintu nepodařilo umazat čtvrteční ztráty, naopak je dále prohloubil. V závěru pátečního odpoledne probíhalo obchodování nad hladinou 397,5 HUF/EUR. Polský zlotý skončil vůči společné evropské měně oproti čtvrtku takřka beze změny, na konci odpoledne se pohyboval na úrovni 4,29 PLN/EUR.

- EURUSD: Na hlavním měnovém páru se v závěru týdne podařilo výrazně posílit euru. Zatímco v ranních hodinách se obchodovalo na hladině 1,080 USD/EUR, na konci odpoledne se euro pohybovalo nad hladinou 1,090 USD/EUR (na svých dvoutýdenních maximech). K ziskům mu pomohla slabá data z amerického trhu práce. V červenci bylo vytvořeno pouze 114 tis. pracovních míst NFP, ačkoli trh odhadoval zvýšení o 175 tis. Jde o nejnižší úroveň za poslední 3 měsíce. Červnová data byla zároveň revidována směrem dolů na 179 tis. Nečekaně také došlo k růstu míry nezaměstnanosti, ačkoli trh odhadoval setrvání na 4,1 %. Dle aktuálních dat došlo ke zvýšení na 4,3 %, což je nejvíce od října 2021. Tato data ukazují na výraznější ochlazování amerického trhu práce a zvyšují obavy o stav americké ekonomiky. Zároveň roste pravděpodobnost výraznějšího snížení sazeb ze strany Fedu ještě v letošním roce.

Očekávaná data a události

- ČR: Maloobchodní tržby (červen)

- Eurozóna: Kompozitní index PMI – finální údaj (červenec), Index PMI v sektoru služeb – finální údaj (červenec), Ceny průmyslových výrobců (červen)

- Německo: Kompozitní index PMI – finální údaj (červenec), Index PMI v sektoru služeb – finální údaj (červenec)

- USA: Kompozitní index PMI – finální údaj (červenec), Index PMI v sektoru služeb – finální údaj (červenec), Index ISM v sektoru služeb (červenec)

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcenta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:52  Kalendář výsledků na tento týden (09.09.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Po 15:42  USA vs Čína. Proč Čína postupně přebírá AI trh? Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Po 15:35  DOPO četba: Automobilky dostanou pokutu v přepočtu 376 mld. Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688