David Varga (Fintokei)
Okénko BIG EXPERT  |  01.08.2024 12:15:28

StartTrader od Fintokei - nejlehčí tradingová výzva na trhu?

 

Posláním Fintokei je odměňovat schopné tradery a edukovat ty méně zkušené k tomu, aby dosahovali co nejlepších výsledků. S tím jim odteď pomůže náš nejnovější tradingový program. Troufám si říct, že podobný na trhu nenajdete.


Prop tradingové výzvy zkouší stále větší množství obchodníků. Vidina vysokých zisků získaných obchodováním na účtu s virtuálním kapitálem je zkrátka neodolatelná. Jenže spousta z těchto obchodníků narazí už při tradingové výzvě.  

Vygenerovat určité procento zisku v rámci výzvy je totiž jedna věc, avšak udržet míru ztrátovosti na uzdě je věc druhá, daleko těžší. Zejména pokud se obchodování chopí méně zkušení obchodníci, kteří využijí dostupného virtuálního kapitálu k tomu, aby poslali objemnou pozici do trhu a tu pak ještě díky finanční páce znásobili. Takovéto obchodování pak nemá dlouhého trvání. 

Mám radost, že můžu říct, že Fintokei je jedná z první evaluačních prop tradingových firem, která se rozhodla začínajícím obchodníkům podat pomocnou ruku. Tou je náš program StartTrader. Vytvořili jsme jej proto, abychom jim pomohli zorientovat se ve světě prop tradingových výzev. Zkrátka nabídnout jim takový program, jehož tradingová výzva pro ně nebude úplně nemožná, avšak stále bude navržená tak, aby je něčemu novému naučila.



StartTrader jakožto nejdostupnější tradingová výzva

Pokud půjdete na stránky Fintokei a rozkliknete si program StartTrader, můžete si už na první pohled všimnout jedné věci. Tou je pouze 2% profit target - tedy zisk, který musíte obchodováním vygenerovat, ke splnění první fáze výzvy. V porovnání s 8% profit targetem u našeho programu ProTrader je to tedy skutečně velký rozdíl.

Když jsme přemýšleli nad specifikami StartTraderu, chtěli jsme docílit toho, aby obchodníci začínající s prop tradingem měli možnost, zvyknout si na tempo tradingové výzvy pozvolna. Zkrátka, aby nemuseli hned ze startu čelit vysokému tlaku, kladenému na jejich výkony. 

Také proto má StartTrader tradingovou výzvu rozdělenou na 3 fáze oproti standardním dvěma. Profit target přitom u každé z fázi graduálně narůstá. Zejména v první a druhé fázi je hranice tolerované ztráty výrazně vyšší (5 %) než cílový zisk (2 % a 3 %). To dává obchodníkům mnohem více prostoru k tomu, aby si našli tu správnou strategii a zjistili, co skutečně funguje.

StartTrader má však oproti našim dalším programům SwiftTrader a ProTrader ještě jeden zcela unikátní aspekt. Jedná se o speciální pravidlo, od kterého si slibujeme, že obchodníky naučí své úspěchy opakovat a nespoléhat se pouze na štěstí.

  

 Stále chceme obchodníky vést ke konzistentním ziskům

Není to tak dávno, co jsme se ve Fintokei jako jedni z mála vymezili proti obchodníkům, kteří k tradingu přistupují jako ke gamblingu. Přestože jich je ve Fintokei opravdu jen nepatrný zlomek, jdou tito obchodníci proti principům svědomitého a racionálního obchodování. Tedy přístupu, který chceme podporovat i u našich klientů. 

 Pokud zkrátka někdo k obchodování přistupuje jako k ruletě, kdy si vsadí na “jednu z barev” a doufají v obrovský zisk a když to nevyjde, a ztratí tak účet, tak si zaplatí další a celý proces opakuje, nemáme pro něj ve Fintokei příliš pochopení.

Náš StartTrader program proto obsahuje pravidlo, díky kterému obchodníci mohou splnit každý den pouze 40 % z cílového zisku dané fáze. Tím chceme naučit zájemce o skutečný trading, jak své úspěchy opakovat a nespoléhat se na štěstí. Na straně druhé nám toto pravidlo také zaručí, že StartTrader program nebude tolik lákavý právě pro již zmíněné hazardéry.


Vše, co ve Fintokei děláme, děláme s jasnou vizí - poskytnout začínajícím i zkušeným obchodníkům nástroje a podmínky k tomu, aby mohli urychlit svou cestu za úspěchem. Program StartTrader, který je vytvořen tak, aby naučil začínající obchodníky orientovat se ve složitých vodách prop tradingu, je jedním z výsledků tohoto našeho snažení. 


David Varga

Davidova vášeň pro finanční trhy se zrodila na prestižní ekonomicko-správní a právnické fakultě v Brně a rychle ho katapultovala na popředí finančního světa. Po studiích se zapojil do fintech revoluce jako klíčový hráč v jedné z průkopnických firem Purple holdingu, kde jeho talent a odhodlání vykrystalizovaly v podobě spoluzakladatele brokera Purple Trading. David vždy zastával názor, že obchodní talent může být skrytý v každém z nás. Snil proto o vytvoření platformy, která by umožňovala rozvíjet potenciál talentovaných obchodníků, nehledě na jejich finanční zázemí. Tento sen se stal skutečností, když po letech pečlivého plánování a sbírání zkušeností vzniklo Fintokei – moderní prop tradingová společnost, která svou premiéru slavila na náročném japonském trhu.


Fintokei

Fintokei je moderní česká prop tradingová firma, která cílevědomým obchodníkům otevírá dveře ke kariéře v tradingu - bez ohledu na jejich finanční zázemí. Díky jedinečným programům jako jsou ProTrader a inovativní SwiftTrader mohou talentovaní obchodníci naplno rozvinout svůj potenciál na účtech s vysokým kapitálem patřícím společnosti, ale nechat si podstatnou část zisků.

Naším cílem je najít nadané obchodníky a těm dát možnost se ve světě tradingu uchytit na profesionální úrovni. Fintokei totiž není jen další obyčejná prop tradingová firma. Jsme součástí Purple Holding, skupiny s bohatou historií v oblasti fintech, založenou v roce 2007. Naše zkušenosti a zázemí nám proto umožňují poskytnout traderům nejen kapitál, vzdělání a nástroje, ale také jasný plán pro nastartování jejich kariérního růstu.

Více informací na https://www.fintokei.com/cz/.



Přečtěte si také:

09.08.2024Revoluční tradingové metody X-Trade Brokers (XTB)
15.07.2024Výhody propojení Fintokei s Purple skupinou David Varga (Fintokei)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688