pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  31.07.2024 00:00:00

Pardubický kraj nově patří mezi evropské inovativní regiony



Celkem 149 regionů napříč celou Evropou bylo vybráno pro získání označení Regional Innovation Valleys (RIVs). Pardubický kraj uspěl společně s krajem Libereckým a Královehradeckým, tedy území tak zvaného NUTS II Severovýchod. Díky tomuto členství bude moci intenzivněji budovat takzvaný inovační ekosystém, jehož součástí jsou hlavně inovativní firmy a výzkumné organizace.

Cílem je propojit více inovativních regionů navzájem a investovat v oblasti výzkumu a inovací do klíčových priorit Evropské unie, potažmo Pardubického kraje. „Kromě firem a univerzity, bychom rádi více zapojili i další školy, specializované organizace nebo instituce veřejné správy, zkrátka všechny, kdo se mohou a chtějí zasloužit o to, aby právě u nás vznikaly další zajímavé myšlenky a řešení, a tedy rostly výroby a služby s vysokou přidanou hodnotou. O toto už se náš kraj snaží prostřednictvím svého projektu Smart akcelerátor + a značky PARádní kraj, s nímž by nové aktivity ve sdílení mezinárodních zkušeností mohly přinášet další příležitosti,“ vysvětluje radní pro regionální rozvoj a inovace Ladislav Valtr.

Díky členství v RIVs tak bude moci Pardubický kraj i spolu s dalšími členy inovačního ekosystému získat další prostředky z programů EU. Už samotná "nálepka" Regional Innovation Valley by do budoucna měla otevírat dveře k navazování spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje i obchodu napříč celou EU.

Zapojené regiony identifikují své konkurenční výhody, aby pak své silné stránky využily ke zlepšení ekosystémů výzkumu a inovací svého regionu i propojených partnerů. „Evropa novou vlnu inovací potřebuje, a to zejména v oblasti technologií, které vycházejí z jejích předností, staví na podnikatelském myšlení a síle jednotného trhu. A Pardubický kraj chce svým dílem přispět také,“ potvrzuje krajský rádní Ladislav Valtr.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688