OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  31.07.2024 06:00:00

FinTech řešení pomáhají proti podvodům a přispívají ke globálnímu řešení

Zpráva společnosti LexisNexis Risk Solutions zdůrazňuje klíčovou roli FinTech při utváření prostředí proti digitálním podvodným útokům na celém světě. Zvláště se zaměřuje na Velkou Británii.

Zpráva odhaluje výrazný kontrast mezi globálními trendy a přístupem Spojeného království k boji proti digitálním podvodům a ukazuje účinnost pokročilých FinTech řešení při zmírňování rizik. Navzdory znepokojivému 19% nárůstu celosvětové míry útoků na digitální podvody v roce 2023 vykazuje Velká Británie výrazný pokles objemu lidských (-14 %) i botových útoků (pokles o 29 %) zaměřených na organizace. Tento pokles naznačuje rostoucí vyspělost britského FinTech ekosystému a širokou akceptaci sofistikovaných nástrojů pro prevenci podvodů, které mají zásadní vliv na zvrat v boji proti digitálním podvodným útokům.

Zpráva identifikuje změnu taktiky zločinců, kdy se nejrozšířenějším typem útoku vyskytujícím se ve Velké Británii staly podvody spojené se zneužitím bonusů (odměn), jejichž počet se oproti předchozímu roku zvýšil pětinásobně. I přes tento posun však zůstává celková míra útoků ve Velké Británii pozoruhodně nízká, a to pouhých 0,2 % všech transakcí, zatímco celosvětový průměr činí 1,5 %.

Rob Woods, ředitel pro strategii v oblasti podvodů a identity ve společnosti LexisNexis Risk Solutions, přičítá příznivou britskou pozici rozsáhlému zavádění technologických řešení pro prevenci podvodů ve finančních institucích. Poznamenává: „Příznivá pozice Velké Británie je z velké části způsobena objemy ‚důvěryhodných‘ zákazníků, kteří využívají služby digitálního bankovnictví ve Spojeném království, zejména prostřednictvím mobilních aplikací. Částečně je to také díky tomu, že britské instituce mají náskok v zavádění sofistikovaných technických řešení pro prevenci podvodů.“

Navzdory tomuto dílčímu pokroku zpráva varuje před sebeuspokojením a zdůrazňuje potřebu neustálé ostražitosti a spolupráce v rámci odvětví. Woods vyzývá k širší spolupráci s regulačními orgány a velkými technologickými společnostmi s cílem odhalovat podvody a předcházet jim přímo u zdroje.

Závěrem zpráva zdůrazňuje klíčovou roli FinTech při posilování obrany Velké Británie proti digitální kriminalitě a připomíná význam neustálých inovací a spolupráce, aby bylo možné udržet náskok před vyvíjejícími se hrozbami.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688