Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Výsledky  |  23.07.2024 15:50:26

Průmyslové využití umělé inteligence je v začátcích, ale většina odvětví odhaluje nové možnosti jejího uplatnění, zjistil výzkum společnosti Honeywell

Produktivita pracovní síly, flexibilita a bezpečnost se objevují mezi klíčovými přínosy využití AI spolu s jejím potenciálem řešit nedostatek průmyslových dovedností.

Společnost Honeywell dnes zveřejnila výsledky své globální výzkumné studie Industrial AI Insights, která zachycuje stav umělé inteligence (AI) v průmyslu. Zatímco pouze 17 % osob s rozhodovací pravomocí v oblasti AI na celém světě plně implementovalo své původní plány týkající se AI, více než 9 z 10 uvádí, že přicházejí na neočekávané nové případy jejího využití, ať už ve fázi prototypování, spouštění nebo škálování implementace AI. Výzkum také zjistil, že si je AI pro průmyslové využití získala. Nadšení pro hlubší odhodlání investovat do umělé inteligence je téměř univerzální, 94 % dotázaných uvedlo, že mají v plánu rozšířit využití AI.

„Není pochyb o tom, že umělá inteligence je momentálně v klíčovém okamžiku,“ říká Kevin Dehoff, Chief Strategy Officer společnosti Honeywell. „S příchodem generativní umělé inteligence a více zdrojů dat z pokročilých analýz je průmyslová AI připravena exponenciálně růst. Možnosti růstu příjmů, stejně jako spokojenosti zaměstnanců, jsou nekonečné.“

AI zpřístupňuje výhody na pracovišti

Když byli dotázáni na názor ohledně dopadu AI na průmysl, téměř dvě třetiny (64 %) lídrů AI uvedly mezi nejslibnějšími přínosy zvýšení efektivity a produktivity. Šedesát procent uvádí, že z AI vyplývá lepší kybernetická bezpečnost a detekce hrozeb a 59 % uvádí lepší rozhodování díky generování dat v reálném čase.

 

Respondenti také uvedli několik dalších výhod umělé inteligence pro pracovníky, včetně:

· Zvýšené flexibility práce (49 %)

· Větší spokojenosti s prací (45 %)

· Více času na rozvoj dovedností a kreativní myšlení (44 %)

· Zvýšené bezpečnosti na pracovišti (39 %)

Rozvoj dovedností je v dnešní ekonomice klíčový, protože silné ročníky odcházejí do důchodu a v pracovní síle je nahrazuje méně lidí. Prostřednictvím AI mohou zaměstnavatelé rychleji zvyšovat kvalifikaci pracovníků a rekvalifikovat je. Umělá inteligence promění průmyslová odvětví, protože umožní pracovníkům vykonávat práci na vyšší úrovni, poskytne větší spokojenost s prací a zároveň zvýší produktivitu a bude řešit nedostatek dovedností.

Lucian Boldea, prezident a CEO Honeywell Industrial Automation, nabízí jeden přímý příklad: „Pro zpracování a výrobu produktu mohou být potřeba desítky tisíc nástrojů, zařízení a ventilů. Mnoho dílů, které dodáváme výrobcům, vyžaduje pro provoz a údržbu vysoce zkušené techniky – a těch je k dispozici stále méně. Díky školení v AI a díky AI v roli „kopilota“ lze dovednosti méně zkušených techniků rychleji posunout na vyšší úroveň a učinit z nich elitnější odborníky, kteří provádějí úkoly založené na podnikových znalostech a osvědčených postupech. Provoz v závodech zase může běžet bezpečněji a spolehlivěji díky zásadnímu omezení lidských chyb.“

Co dál s AI

I když je nadšení pro rozšiřování umělé inteligence hmatatelné, stále existují určité problémy s jejím plným přijetím. Více než třetina respondentů průzkumu (37 %) má pocit, že jejich nejvyšší vedení zcela nerozumí tomu, jak AI funguje, a téměř polovina (48 %) tvrdí, že musí neustále zdůvodňovat nebo vyžadovat zdroje potřebné k implementaci plánů v oblasti AI.

„Podniky všech typů uznávají, že umělá inteligence mění náš svět a vytváří nové možnosti. Pro provoz staveb, jako jsou nemocnice, kampusy a kanceláře, je to jednoznačně budoucnost. Jak umělá inteligence organizuje ovládací prvky, které regulují HVAC, osvětlení a spotřebu elektřiny, pomáhá zlepšovat výsledky v oblasti bezpečnosti, provozu a udržitelnosti,“ řekl Billal Hammoud, prezident a CEO společnosti Honeywell Building Automation.

To vše naznačuje, že tempo změn se bude řídit přesvědčivými případy použití, které lze měřit z hlediska lepší výkonnosti podniku. Vzhledem k tomu, že nová řešení prokazují jasné přínosy pro produktivitu pracovní síly, bezpečnost a spolehlivost, zavádění umělé inteligence se dramaticky zvýší s potenciálem transformovat průmyslové provozy.

Pro více informací o výsledcích průzkumu a činnosti společnosti Honeywell v oblasti umělé inteligence a automatizace navštivte web www.honeywell.com/us/en/ai/research.

Metodologie

Honeywell pověřil společnost Wakefield Research, aby provedla průzkum mezi lídry AI po celém světě. Online průzkumu, který probíhal od 22. dubna do 2. května 2024, se zúčastnilo 1 600 vedoucích pracovníků na 12 trzích po celém světě (USA, Brazílie, Kanada, Čína, Francie, Německo, Indie, Japonsko, Mexiko, Spojené království, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty). Každý respondent pracuje ve společnosti s nejméně 1 000 zaměstnanci, která v současnosti používá AI k automatizaci procesů a úkolů. Všichni respondenti mají vliv nebo rozhodovací pravomoc v používání umělé inteligence v rámci svého oddělení nebo organizace.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Výsledky:

Et   9:59  CEO Kofoly vidí výsledky za 2Q24 pozitivně Research (Česká spořitelna)
29.08.2024  VIG: Poznámky z konferenčního hovoru Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688