OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Akcie v ČR  |  18.07.2024 08:09:55

Vienna Insurance Group získala nejvyšší hodnocení „A+“ se stabilním výhledem

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) udělila Vienna Insurance Group (VIG) vynikající rating „A+“ se stabilním výhledem. To řadí VIG mezi nejlépe hodnocené společnosti na rakouské burze. Rating „A+“ se stabilním výhledem byl potvrzen také zajišťovně VIG Re se sídlem v Praze.

Robustní kapitálové zdroje jako síla ratingu

Standard & Poor's používá nový kapitálový model k analýze rizikového kapitálu pojišťoven od konce roku 2023. VIG si podle revidovaných kritérií udržuje silnou kapitalizaci i v extrémním zátěžovém scénáři a s nejvyšší hladinou spolehlivosti 99,99 %. S&P potvrdila kapitálovou sílu a nejvyšší rating skupiny s odkazem na velmi dobrý výkon skupiny v roce 2023 – což bylo mimo jiné díky solidním obchodním výsledkům, stabilnímu tzv. kombinovanému poměru (Combined ratio) a poměrně silné nové obchodní marži v oblasti životního a zdravotního pojištění. S&P také uvedla, že důsledné úsilí o konzervativní kapitál a finanční řízení přispělo k významnému kapitálovému polštáři a hladkému přechodu na IFRS 17.

Silná diverzifikace a disciplinovaná politika v oblasti rizik

Kromě silných kapitálových zdrojů vyzdvihla ratingová agentura také vedoucí postavení VIG na trhu v Rakousku a několika zemích střední a východní Evropy. Zaznamenáno bylo také široce diverzifikované pojistné portfolio s jasnou prodejní kapacitou a bankopojišťovací spolupráce s Erste Group. Dalším pozitivním faktorem, který byl zdůrazněn, byla konzervativní strategie zajištění, která zásadně omezuje ztráty skupiny vyplývající z různých nepříznivých povětrnostních událostí v Rakousku a střední a východní Evropě.

Stabilní výhled

Podle S&P je stabilní výhled podpořen vedoucími pozicemi na trhu, které drží několik společností VIG v Rakousku a několika zemích střední a východní Evropy. Ratingová agentura předpokládá, že VIG bude v následujících dvou až třech letech nadále využívat svůj růstový potenciál. Na základě svých kapitálových zdrojů a úspěšného obchodního modelu má Vienna Insurance Group ideální pozici k tomu, aby se mohla podílet na exponenciálním růstu regionu CEE a být silným partnerem pro své zákazníky.

Vienna Insurance Group (VIG) je vedoucí pojišťovací skupinou v celém regionu střední a východní Evropy (CEE). Více než 50 pojišťoven a penzijních fondů ve 30 zemích tvoří skupinu s dlouholetou tradicí, silnými značkami a úzkými vztahy se zákazníky. VIG má zhruba 29 000 zaměstnanců, kteří se každý den starají o potřeby zhruba 32 milionů zákazníků. Akcie VIG jsou kótovány na vídeňské burze od roku 1994, na pražské burze od roku 2008 a na budapešťské burze od roku 2022. Skupina VIGrating A+ se stabilním výhledem vydaný mezinárodně uznávanou ratingovou agenturou Standard & Poor's. VIG úzce spolupracuje s Erste Group, největší retailovou bankou ve střední a východní Evropě.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Et   9:57  Krátké zprávy COLT a ČEZ Research (Česká spořitelna)
Et   9:55  VIG: Poznámky z konferenčního hovoru Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688