Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  17.07.2024 11:21:59

Může Ethereum překonat Bitcoin?

Klesající nabídka etheru, rostoucí aktivita stakingu a spuštění burzovně obchodovaných fondů (ETF) jsou předpoklady pro výrazný cenový růst etheru, který může překonat i růst bitcoinu.

Očekává se, že zavedení spotových etherových ETF ve Spojených státech přiláká instituce a investory, čímž dále legitimizuje Ethereum jako životaschopné investiční aktivum v tradičním finančním systému.

Po obrovském úspěchu bitcoinových ETF – o kterých se tvrdí, že nastavily precedens pro další kryptoměny v oblasti tradičního finančního systému – někteří odborníci na kryptoměnový trh věří v potenciál etherových ETF napodobit úspěch bitcoinu, zejména díky širokému přijetí, připravenosti trhu a netrpělivému očekávání jejich spuštění.

Po více než rok zaostával ether za bitcoinem, který zaznamenal vůdčí tržní zisky díky více než 14 miliardám dolarů v letošních přítocích do jeho spotových ETF. K dnešnímu dni drží vydavatelé bitcoinových ETF ve Spojených státech více než 50 miliard dolarů ve spravovaných aktivech.

Analytici krypto trhu však očekávají významný posun v zájmu trhu. Analytici K33 Vetle Lunde a David Zimmerman vyjádřili svůj optimistický výhled pro Ethereum ve zprávě z 2. července. Očekávají, že ether v týdnech následujících debut etherových ETF ve Spojených státech bitcoin překoná. Jejich optimistický názor sdílí i vedoucí výzkumu kryptoměn ve Standard Chartered, Geoff Kendrick, který očekává, že etherové ETF přilákají během prvního roku od spuštění značné přítoky, až do výše 45 miliard dolarů.

Cena etheru, která nedávno znovu dosáhla psychologicky významné hranice 3 000 dolarů a o necelé dva týdny později i 3 500 dolarů po 10% poklesu hodnoty během června, může skutečně se spuštěním etherových ETF dosáhnout nových historických maxim už ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024.

Vzhledem k převládajícím katalyzátorům, které pravděpodobně podpoří cenový růst etheru, a to zejména neustálému zlepšování rychlosti a efektivity sítě Ethereum a již zmíněné klesající nabídce etheru v oběhu a rostoucí aktivitě stakingu, jsou takové optimistické výhledy celkem realistické.

Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 10:16  Důvěra v domácí ekonomiku v létě poklesla Miroslav Novák (AKCENTA CZ)
Pá 16:13  Stávají se ETF vlivnějšími než kryptoměny? Ali Daylami (BITmarkets)
St 16:01  Zlom na trhu pohonných hmot! Nejlepší čas natankovat? Petr Lajsek (Purple Trading)
20.08.2024  Konkurence pro iPhone: Google představuje novou řadu Pixel s umělou inteligencí Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
19.08.2024  Zlaté léto. Žlutý kov opět přepisuje historické tabulky Ing. Jakub Petruška (Zlaťáky)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688