Hlučín (hlucin.cz)
Z regionů  |  16.07.2024 10:29:00

Rekonstrukce silnice i/56 v Hlučíně

Rekonstrukce průtahu Hlučínem bude pokračovat třetí etapou, přinese zásadní změny v dosavadní organizaci dopravy ve městě


V termínu od 18. července do 7. srpna bude realizována již třetí etapa rekonstrukce silnice I/56 v Hlučíně, která je součástí opravy celého průtahu městem. Změny se týkají znovu i hromadné dopravy, pro nákladní vozidla je určena vlastní objízdná trasa. Po dobu rekonstrukce je zakázáno podélně parkovat na ulici Zahradní u hřbitova, ulice Komenského a Jaroslava Seiferta jsou zjednosměrněny. Důvodem oprav jsou provozní škody, ke kterým došlo užíváním komunikace. Termínem ukončení poslední čtvrté etapy je středa 28. srpna. Zhotovitelem stavby je společnost Strabag, zadavatelem Ředitelství silnic a dálnic.

 

„Průběh prací zatím komentuji velmi pozitivně, opravy jsou plynulé a prostoje vznikají pouze v důsledku technologických přestávek. Pracuje se i v noci, což je jev v České republice málokdy vídaný. Dopravní situace je složitá hlavně v době odpolední špičky. Především na ulici Zahradní, která je hlavní objízdnou trasou přes město ve směru do Opavy a Darkoviček, vznikají dlouhé kolony a řidiči musí počítat se zdržením. Stále tedy platí, aby ti, kteří Hlučínem jen projíždějí, našli své trasy, pokud možno mimo naše město,“ popisuje místostarosta Václav Škvain.

 

ETAPA č. 3 bude realizována od 18. 7., 00:00 hod. do 7. 8., 24:00 hod.

Opravovat se bude úsek od křižovatky u kulturního domu (ulice Ostravská x Písečná) po ulici Markvartovickou (úsek končí za křižovatkou silnice I/56 se silnicí III/46611).

V případě třetí etapy se jedná o nejdelší časový úsek z celé dvouměsíční uzávěrky navíc s největším dopadem na organizaci provozu ve městě. Tou první zásadní změnou je otočení směru provozu, ten současný, je po silnici I/56 umožněn ve směru OpavaOstrava, přičemž úderem půlnoci ze 17. na 18. července se situace otočí, řidiči budou moci projíždět po silnici ve směru OstravaOpava. To může přinést dočasné komplikace. Postupně budou navíc zasaženy křižovatky Ostravské ulice s ulicemi Rovniny, Markvartovickou, Zahradní a K Pile. Se zhotovitelem se ještě domlouváme na vhodných opatřeních, aby byly zachovány přechody pro chodce, které patří k nejvytíženějším ve městě,“ uvádí místostarosta Václav Škvain.

Po celou 3. etapu:

• Vozidla směřující z Opavy do Ostravy budou odkloněna na silnici II/469 (ulice Celní), a v Děhylově navedena dle stávajícího svislého dopravního značení.

• Ulice Okrajová bude zjednosměrněna v úseku Písečná – Rovniny.

• Ulice U Vodárny bude zjednosměrněna v úseku Rovniny – Ostravská, na ulici U Vodárny bude zřízena dočasná autobusová zastávka.

• Ulice Petra Bezruče od zaústění ulice Pavla Strádala (u přístupu k železničnímu nádraží) bude zjednosměrněna v části OKD – Ostravská.

• Provoz v křižovatce silnice I/56 x Písečná bude omezen. Bude zakázáno odbočení vpravo (do jednosměrného úseku od Ostravy).


1. část (18. 7. - 27. 7.) = rekonstrukce pravé strany vozovky ve směru na Ostravu, křižovatka Ostravská x na Cihelnu bude uzavřena.

• Omezení provozu v křižovatkách silnice I/56 x Zahradní, K Pile a místní komunikací vedené ke společnosti UVB TECHNIK. Bude zakázáno odbočení vlevo (do jednosměrného úseku od Ostravy).

• Uzavřeny křižovatky silnice I/56 x Cihelní (obytná zóna), Rovniny a Ostravská (od Cihelny). Doprava od Bobrovníků přesměrována do místních komunikací Okrajová, Rovniny, U Vodárny, popř. Písečná a směr Bobrovníky – HošťálkoviceOstrava. Z centra města nebo z OKD bude možné využít trasu po ulici Petra Bezruče, případně volit směr DěhylovOstrava, Poruba).

• Uzavření vjezdu na parkovací plochu u areálu společnosti Tiskárna Baloušek a ostatní soukromé vjezdy na pozemky podél pravé strany komunikace ve směru OpavaOstrava.

• Ze směru od Ludgeřovic bude neprůjezdná křižovatka ulic Ostravská x Markvartovická.


Přechodné značení po dobu trvání 1. části 3. etapy (18. 7. 2024 - 27. 7. 2024), pravá strana

obr4.jpg


2. část (28. 7. - 7. 8.) = rekonstrukce levé strany vozovky ve směru na Ostravu, na křižovatce Ostravská x na Cihelnu bude omezený provoz.

• Uzavření křižovatek silnice I/56 x Zahradní, K Pile a místní komunikací vedené ke společnosti UVB TECHNIK.

• Omezení provozu v křižovatkách s ulicemi Cihelní (obytná zóna), Rovniny a Ostravská (od Cihelny). Zakázáno odbočení vpravo (do jednosměrného úseku od Ostravy).

• Z ulice Ostravské od Cihelny zákaz odbočení vpravo do ulice Markvartovické. Místní doprava z Hlučína směřující do ulice Markvartovické bude vedena jednosměrnou objízdnou trasou z ulice Petra Bezruče, případně po ulici Ostravské a objízdné trase přes Ludgeřovice.

Doprava z centra města nebo oblasti Rovnin do Ostravy povede ulicí Okrajovou, Rovniny nebo U Vodárny, popř. Písečná a směr Bobrovníky – HošťálkoviceOstrava.


Přechodné značení po dobu trvání 2. části 3. etapy (28. 7. 2024 - 7. 8. 2024), levá strana

obr5.jpg

Změny v Městské hromadné dopravě se dotknou linek č. 56, 66, 67 a dále k 75, 281, 282, 283, 290, 292 a 293.

Změny pro pěší: Ve směru Rovniny - centrum a Rovniny - Zahradní bude provizorně zajištěno používání přechodů pro chodce u kulturního domu a u Penny Marketu (v křižovatce Ostravské a Zahradní).


ETAPA č. 4 se uskuteční od 8. 8., 00:00 hod. do 28. 8., 24:00 hod.

Objízdné trasy pro tranzit nákladních vozidel s hmotností nad 7,5 tuny (mimo dopravní obsluhy):

• Směr OstravaOpava přes silnice I/56, I/11, dálnici D1 a ulici Slovenskou, a to v obou směrech.

• Směr Ostrava - Hať (původně po silnici II/469) po silnicích I/56 a I/11 a následně budou vozidla navedena na ulici Opavskou v Ostravě-Porubě a dále 17. listopadu, Průběžnou, Martinovskou, 28. října, Mariánskohorskou, silnici I/56 a dále přes obce Markvartovice a Ludgeřovice.


Přechodné značení v 1. úseku 4. etapy, 1. sled prací (8. 8. 2024 - 17. 8. 2024), pravá strana

obr6.jpg


Přechodné značení v 1. úseku 4. etapy, 2. sled prací (18. 8. 2024 - 28. 8. 2024), levá strana

obr7.jpg


Přechodné značení v 2. úseku 4. etapy, 2. sled prací (8. 8. 2024 - 28. 8. 2024)

obr8.jpg


Objízné trasy pro tranzitní dopravu s hmotností nad 7,5 tuny

obr9.jpg

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688