Libor Stoklásek (AlgoImperial)
Akcie ve světě  |  15.07.2024 09:01:20

Klíčový týden - Inflace, výsledková sezóna a obchodní napětí

Investoři a obchodníci se v nadcházejícím týdnu zaměří na klíčové ekonomické ukazatele a události, kdy hlavní pozornost bude věnována inflaci v USA a předběžným údajům o červnové inflaci z několika ekonomik eurozóny. Důležité bude také sledovat známky možného vyčerpání růstu velkých technologických akcií a eskalace obchodního napětí mezi Čínou a Evropskou unií. Tento týden přinese i významné projevy klíčových osobností, jako je předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell. Kromě toho budou investoři sledovat výsledkovou sezónu a očekávané oznámení hospodářských výsledků významných společností. Zde je to, co potřebujete vědět, abyste mohli úspěšně začít nový týden.

Projev Donalda Trumpa na sjezdu GOP

Bývalý prezident Donald Trump se stal terčem pokusu o atentát během předvolebního shromáždění v Butleru v Pensylvánii. Útočník na Trumpa vystřelil a zasáhl ho do pravého ucha, než byl zneškodněn bezpečnostními složkami. Incident se stal v momentě, kdy Trump promlouval ke svým příznivcům. Podle jeho vlastní výpovědi na sociální síti Truth uslyšel zvuk střelby a pocítil kulku, která mu pronikla kůží. Navzdory útoku byl schopen pokračovat a vyzval své posluchače: "Bojujte! Bojujte! Bojujte!" Trump tento týden získá oficiální nominaci své strany do amerických voleb na čtyřdenním republikánském národním sjezdu v Milwaukee, kde by mohl mít své první veřejné vystoupení od pokusu o atentát.

Projev předsedy Fedu Powella

Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell vystoupí v Ekonomickém klubu ve Washingtonu DC v rozhovoru s Davidem Rubensteinem. Po rozhovoru bude následovat zasedání s otázkami. Ve svém nedávném svědectví na Capitol Hill Powell zdůraznil pokračující úsilí centrální banky o řešení inflace a její závazek k duálnímu mandátu. Powell vyjádřil opatrný optimismus ohledně vývoje inflace, poznamenal však, že je předčasné tvrdit, že trend směrem k 2% cíli bude udržitelný.

Výsledková sezóna pokračuje

Výsledková sezóna za 2. čtvrtletí pokračuje. V pondělí mají své hospodářské výsledky oznámit společnosti Goldman Sachs a BlackRock. Později v týdnu své výsledky oznámí také Bank of America, Morgan Stanley, ASML a Netflix. Wall Street očekává velmi silnou výsledkovou sezónu, jejíž velká část je již započítána do současného ocenění akcií.

Rozhodnutí ECB o úrokových sazbách

Evropská centrální banka (ECB) pravděpodobně zachová své současné sazby poté, co je v červnu zmírnila. "Očekáváme, že ECB bude na červencovém zasedání držet sazby. Tisková konference by se měla zaměřit na budoucí vývoj sazeb a situaci ve Francii," uvedla banka Morgan Stanley ve své poznámce.

Žádosti o podporu v nezaměstnanosti, maloobchodní tržby a Béžová kniha Fedu

Tento týden se očekává zveřejnění mnoha ekonomických údajů. Federální rezervní systém zveřejní zprávu Béžová kniha, která poskytuje neformální informace o aktuálních ekonomických podmínkách z dvanácti distriktů Federálního rezervního systému. Zpráva z červnového zasedání FOMC zdůraznila, že ekonomická aktivita v jarním období nadále rostla, avšak tato expanze byla nerovnoměrná v různých odvětvích a okresech. Béžová kniha uvedla, že podniky zaznamenaly slabost v diskrečních výdajích kvůli zvýšené cenové citlivosti spotřebitelů. V příštím týdnu budou také zveřejněny údaje o žádostech o podporu v nezaměstnanosti a maloobchodních tržbách.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Algoimperial

AlgoImperial

Algoimperial Fund je plně automatizovaný fond obchodující na mezibankovním trhu měn. Jedná se o fond kvalifikovaných investorů, jehož hlavní činností je správa klientského majetku pomocí automatických obchodních strategií. Systémy využívají volatility investičních aktiv a uzavírají obchody v desítkách sekund, přičemž Algoimperial velmi důsledně klade důraz na stabilitu, striktní risk management a maximalizaci profitu s nízkou nákladovostí.

Více informací na: www.algoimperial.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:25  Pozitivní makrodata z USA podpořila růst akciových trhů Research (Česká spořitelna)
Pá   9:06  TSMC: Dohoda o akvizici Innolux Corporation Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688