Patria (Patria Finance)
Investice  |  10.07.2024 12:45:00

Bank of America představuje investiční tipy na třetí kvartál

Mánie po čemkoli spojeném s umělou inteligencí v první polovině roku posilovala výkonnost akcií, jako je Nvidia, a vedla k růstu indexu S&P 500 o téměř 15 %. Technologický index Nasdaq Composite v prvním pololetí vzrostl dokonce o 18,1 %. Naproti tomu Dow Jones Industrial Average se po poklesu ve druhém kvartálu posunul pouze o 3,8 % výše. Do čeho investovat ve druhém pololetí? Bank of America vydává seznam konkrétních akciových tipů na třetí kvartál.

BofA akcie

V důsledku propouštění a restrukturalizace ve Spotify v roce 2023 nyní BofA vidí obrat v jeho obchodních podmínkách. Spotify má několik nástrojů na zvýšení volného cash flow, napsala analytička Jessica Reif Ehrlich. Mezi tyto katalyzátory patří nedávné zvýšení cen, trvalý růst předplatitelů a zlepšení u reklamy díky podcastům, napsala. „Společnost se zjevně nachází v inflexním bodě, který poslední rok a půl řídí výkonnost akcií,“ napsala Reif Ehrlich. Akcie Spotify jsou v roce 2024 výše o 68 % a za poslední dva roky o 224 %.

spotify

V úterý BofA zvýšila svůj cenový cíl na tyto akcie a očekává u nich 21% růst. Podle banky výnosy za druhé čtvrtletí převyšují předchozí výhled Spotify a další měřítka, jako jsou prémioví předplatitelé, prognózám společnosti minimálně odpovídají.

Bank of America je také optimistická vůči bance Goldman Sachs, kterou vnímá jako způsob, jak získat expozici nejen na cyklické oživení u investičního bankovnictví, ale také na sekulární témata, jako je čím dál větší zavádění umělé inteligence. Cenový cíl BofA ve výši 525 USD odpovídá 13% nárůstu oproti pondělnímu závěru.

GS

Co se investičního bankovnictví týče, je Goldman Sachs „nejvyužívanější“ mezi velkými bankami, ale po nedávné rally je příliš drahá, uvedl Seaport Research Partners v úterním komentáři. Seaport tak naopak snížil doporučení na GS z „nakoupit“ na neutrální. Tato banka z Wall Street letos vzrostla téměř o 21 %.

Mezi dalšími doporučovanými tituly na třetí čtvrtletí patří také prodejce automobilů AutoNation a provozovatel železnic Union Pacific. AutoNation je předním prodejcem automobilů v USA, kterého v červnu zasáhl výpadek systému následkem kyberútoku na CDK. Uvedl, že výpadek byl rušivý a nepříznivě ovlivnil jeho podnikání, ačkoli jeho prodejny zůstaly otevřené a nadále prodávaly, servisovaly a nakupovaly vozidla. Cílovou cenu u AutoNation nastavuje BofA na 210 USD, což znamená potenciál 30% růstu.

Autonation

Union Pacific Railroad spojuje železnicí 23 amerických států v západních dvou třetinách země a poskytuje kritický článek v dodavatelském řetězci. Od roku 2014 do roku 2023 investoval Union Pacific přibližně 34 miliard dolarů do své sítě a operací na podporu americké dopravní infrastruktury. Bank of America dává Union Pacific cílovou cenu 277 USD, což indikuje růst o 23 %.

Union Pacific

Naopak CarMax, dalšího prodejce automobilů, označila Bank of America za svůj nápad na krátkou pozici pro třetí čtvrtletí. Cenový cíl 50 USD znamená téměř 30% pokles oproti pondělnímu závěru. Analytik John Murphy vidí u CarMax několik brzd, včetně problémů s nabídkou ojetých vozů z poslední doby, u které banka očekává, že bude pokračovat i po roce 2025.

CarMax

Zdroj: CNBC, NBC News, Union Pacific

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Investice:

So   9:38  ZLATO: růstový trend v dlouhodobém kontextu Richard Vrdlovec (GOLDA.IO)
So   8:00  Vtip na víkend: Nechceme být jen montovnou Evropy Redakce (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688