Patria (Patria Finance)
Investice  |  09.07.2024 11:28:00

Blíží se výsledková sezóna za druhé čtvrtletí. Podle analytiků musí být excelentní

Podle některých stratégů z Wall Street musí Corporate America naservírovat excelentní výsledkovou sezónu za druhý kvartál, aby mohla rally na amerických akciích pokračovat. Podle indexu Citigroup převážila za druhé čtvrtletí navýšení odhadů zisku nad jejich sníženími a očekávání budoucích výnosů za 12 měsíců jsou přitom na historickém maximu, jak ukazují údaje Bloombergu.

odhady 1

„Vzhledem k vysokým implikovaným očekáváním růstu trhy pravděpodobně potřebují vidět navýšení zisku spojená se solidními výkony, aby si udržely nedávné zisky nebo se dostaly ještě výš,“ napsal v komentáři stratég Citigroup Scott Chronert. "Obáváme se, že zatímco základní trendy jsou pozitivní a konsensuální odhady dosažitelné, valuace naznačují, že strana nákupu bude požadovat více."

Sezóna druhého čtvrtletí začíná naostro 12. července, kdy již tradičně odstartuje svými výsledky JPMorgan Chase. Tato sezóna však přichází po 35% nárůstu na indexu S&P 500 od jeho říjnového minima, přičemž tento benchmark si letos zapsal více než 30 rekordních maxim po rozruchu kolem umělé inteligence a sázkách na nižší úrokové sazby Fedu. To však zdražilo valuace. Nyní se S&P 500 obchoduje s poměrem ceny k zisku na téměř 22násobku ve srovnání s dlouhodobým průměrem 16násobku.

odhady 2

V prvním kvartálu více než 80 % firem z indexu S&P 500 překonalo odhady, ale podle údajů Bloombergu měla mediánová akcie v den výsledků o 12 bazických bodů horší výkon než celý index. Tento trend by se mohl opakovat i ve druhém čtvrtletí, uvedl v nedávném komentáři stratég Goldman Sachs David Kostin. Očekávání nárůstu zisků jsou nejvyšší za téměř tři roky, zatímco sentiment investorů je pozitivní, poznamenal jeho tým. "V souvislosti s tím by odměna za překonání odhadů zisku měla být v tomto čtvrtletí menší než průměrně, i když ne tak extrémní jako v prvním čtvrtletí," dodal Kostin.

V Oppenheimer Asset Management však stratég John Stoltzfus uvedl, že robustní výhled zisků a odolná ekonomika by mohly znamenat ještě vyšší zhodnocení. Stoltzfus zvýšil svůj cíl na S&P 500 na 5 900 bodů na konci roku, což je druhá nejvyšší prognóza mezi stratégy sledovanými Bloombergem. Jeho projekce implikuje růst indexu o dalších 6 % ze současných úrovní.

Zdroj: Bloomberg

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

Okomentovat na facebooku


Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688