Lidé (Lidé)
Lidé  |  08.07.2024 13:13:45

Jozef Plško se stal ředitelem komunikace společnosti Alma Career

Společnost Alma Career jmenovala Jozefa Plška ředitelem komunikace a členem manažerského týmu. Jozef Plško bude zodpovědný za posilování komunikace a korporátních vztahů Alma Career v aktivním dialogu a spolupráci se zástupci státu, zaměstnavateli a zaměstnanci, nevládními organizacemi a dalšími zainteresovanými stranami ve střední Evropě, na Balkáně a v Pobaltí.

Jozef Plško Jozef Plško pochází ze Slovenska a žije v Bratislavě, kde bude působit. Do Alma Career přichází ze slovenské banky, kde poslední čtyři roky pracoval jako vedoucí komunikace. Ve své roli sledoval legislativní procesy a regulatorní změny a aktivně se podílel na ekologických projektech na úrovni EU. Jeho odpovědnost dále zahrnovala oblasti spolupráce se stakeholdery, korporátní záležitosti, externí a interní komunikaci, CSR a ESG.

„Zkušenosti a odborné znalosti Jozefa Plška v oblastech government affairs, public relations, zapojení stakeholderů a CSR jsou pro Alma Career velkým přínosem v době, kdy začínáme naplňovat své cíle ve střední Evropě, Pobaltí a na Balkáně,“ říká Vesa-Pekka Kirsi, Senior Vice President společnosti Alma Career.

Alma Career, lídr na trhu náborových služeb v 11 zemích střední Evropy, Pobaltí a Balkánu, se zaměřuje na to, aby přispěla k řešení stále akutnějšího nedostatku pracovních sil v Evropě. Podle Eurostatu má více než 75 % společností v EU již nyní potíže s hledáním profesionálů s potřebnými dovednostmi. Podle EU téměř 63 % malých a středních podniků v EU nemůže najít potřebné talenty. Zároveň je nyní v EU neaktivních 21 % lidí ve věku 20–64 let a ke vstupu na trh práce potřebují cílenou pomoc.

„Předpokládáme, že v důsledku stárnutí populace bude v Evropě v nadcházejících letech velká poptávka po pracovnících. Nedostatek se pravděpodobně zvýší s předpokládaným poklesem populace v produktivním věku z 265 milionů v roce 2022 na 258 milionů do roku 2030 podle EU. Jinými slovy, z evropského trhu práce zmizí celkem 7 milionů zaměstnanců. Naším cílem je vést dialog a spolupracovat se všemi zainteresovanými stranami, abychom našli efektivní způsoby, jak zvládat nedostatek pracovních sil. Abychom se této role chopili a posílili novou značku Alma Career, zřídili jsme novou pozici ředitele komunikace,“ říká Vesa-Pekka Kirsi.

Začlenění do pracovního života jako součást řešení: Profesia Lab

Jako součást řešení nedostatku pracovní síly Alma Career založila Profesia Lab, model spolupráce výzkumu a praxe mezi Alma Career Slovensko a americkou Michigan State University (MSU). Program Profesia Lab je v souladu s akčním plánem Evropské komise, který řeší nedostatek pracovních sil a dovedností tím, že podporuje nedostatečně zastoupené osoby při vstupu na trh práce a poskytuje podporu pro rozvoj dovedností, školení a vzdělávání.

„Jsem nadšený, že se můžu stát členem týmu společnosti Alma Career, která má jedinečnou a strategickou pozici, protože úspěšně působí nejen na jednotlivých trzích, ale současně i v regionu, ve kterém pokračuje přirozený migrační tok ze zemí východní Evropy na Západ a očekává se, že se ještě zvýší. Těším se na to, že budu moci s kolegyněmi a kolegy pokračovat i ve mnohých výborných projektech jako například Profesia Lab, a také na prozkoumání možností rozšíření programu ze Slovenska do dalších zemí Alma Career. Naším posláním je vytvořit lepší svět práce pro každého a velmi rád se budu snažit přispět svým dílem,“ říká Jozef Plško, ředitel komunikace společnosti Alma Career.


Alma Career, lídr na trhu náborových služeb v 11 zemích Evropy, provozuje služby pracovní inzerce s nabídkou více než 1,5 milionu pracovních příležitostí, databází více než 4,3 milionů životopisů, téměř 2 miliony aktivních upozornění na pracovní nabídky a více než 5 miliony návštěvníky měsíčně. Alma Career nabízí náborové služby založené na datech a technologických inovacích. Dosah sítě Alma Career je asi 80 milionů lidí v Evropě. Tým téměř 800 profesionálů v oblasti náboru ve střední Evropě, na Balkáně a v Pobaltí generuje tržby v objemu téměř 110 mil. eur (2023). Alma Career je globální společnost s lokálním srdcem. Její mezinárodní tým má dlouholeté odborné zkušenosti, které dokáže citlivě přizpůsobit specifikům jednotlivých trhů. Alma Career působí v Bosně a Hercegovině, České republice, Estonsku, Finsku, Chorvatsku, Litvě, Lotyšsku, Polsku, Severní Makedonii, Slovensku a Slovinsku.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688