jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  28.06.2024 11:14:00

Město Jihlava přispěje dětem na kroužky až 1000 Kč

Jihlava spouští unikátní projekt na podporu sportovních a volnočasových aktivit pro děti skrze systém Corrency. Rodiče budou moci na kroužky svých dětí do 15 let získat až 1000 korun. Rodiče se budou moci do projektu registrovat od července a od srpna čerpat příspěvek pro své dítě.

Město poskytne zájemcům celkem 1,5 milionu korun. Na jedno dítě mohou rodiče zažádat o virtuální kredit ve výši 1000 korun (correntů) s tím, že minimální spoluúčast rodičů při platbě je 50 procent. „Například pokud dítě navštěvuje kroužek, který stojí 1500 korun, může rodič z tohoto kreditu čerpat 750 korun. Pokud má kroužků více, může čerpat vícekrát, dokud zmíněných 1000 korun nevyčerpá. Věřím, že tento projekt obyvatelé ocení a přispěje k aktivnímu trávení volného času dětí,“ podotkl náměstek primátora Richard Šedivý.

Jak correnty uplatnit? Jihlavští rodiče, spolky, kluby nebo organizace se musí zaregistrovat na stránkách projektu jihlava.corrency.cz. Poté už je to jednoduché. Na zadané telefonní číslo obdrží unikátní kód, se kterým provedou první platbu, nebo uvedou u poskytovatele aktivit na pokladně číslo občanského průkazu. Na závěr doplatí zbytek útraty kartou nebo hotovostí. Nutné je si vybrat ze seznamu registrovaných poskytovatelů, u kterých chtějí correnty uplatnit. Tento seznam bude aktualizován na webu projektu.

Je to pomoc nejen rodičům, ale také místním poskytovatelům aktivit pro děti. „Těm stačí k účasti na projektu jen mobilní telefon nebo počítač. Nejdřív se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní Corrency. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,“ vysvětluje fungování z pohledu obchodníka Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

Pilotní projekt spouští město ve spolupráci se společností Corrency a potrvá do konce roku 2024. Pokud se osvědčí, nebrání se mu Jihlava ani do budoucna.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688