Lidé (Lidé)
Lidé  |  27.06.2024 16:11:25

Skupina Mint slaví 20 let a poprvé rozšiřuje vedení o dva nové partnery

Česká skupina Mint slaví 20 let od svého založení, během nichž se stala lídrem na nemovitostním trhu. Při této příležitosti skupina oznámila rozšíření svého vedení o dva nové partnery – Erika Janovského, investičního manažera vedoucího MINT rezidenční fond, a Jaroslava Midu, který řídí komerční část Mint Investments. Tým partnerů se tak rozšířil vůbec poprvé od založení skupiny v roce 2004. Důvodem jsou velké ambice výrazně zvýšit růst skupiny v dalších letech. Aktuálně skupina spravuje portfolio komerčních nemovitostí s hodnotou přes miliardu eur, toto číslo chce do pěti let zdvojnásobit. V komerčních nemovitostech plánuje do deseti let rozšířit svůj rezidenční fond na deset tisíc bytů.

Jaroslav Mida

Skupina Mint oslavila své dvacáté výročí představením nových kanceláří v srdci Prahy v paláci Myslbek a plánů do budoucna. Mezi klíčové iniciativy patří rozvoj MINT rezidenčního fondu, který se zaměřuje na moderní rezidenční nemovitosti, které pronajímá veřejnosti přes platformu Mint Living. Stěžejní částí Mintu však zůstávají jeho aktivity v komerčních nemovitostech. Mint Investments letos plánuje další dvě významné akvizice komerčních nemovitostí. Využít chce také změny na trhu způsobené nedávno představenými ESG cíli Evropské unie, které kladou velmi vysoké požadavky na investice do úsporných technologií. Pětice partnerů v čele se Sebastienem Dejanovskim se proto rozhodla posílit své řady.

Jednotný tým a adaptace na udržitelnost

„V Mintu jsem začínal jako investiční analytik v roce 2014 a postupně jsem dostal důvěru vést celý náš investiční tým. Za těch deset let se nám podařilo vybudovat silné portfolio nemovitostí a integrovanou nemovitostní platformu nabízející komplexní škálu služeb. Naším cílem je využít této silné pozice a pokračovat v dynamickém růstu,“ říká Jaroslav Mida, head of investments a nový partner. Komerční část skupiny pod jeho vedením letos plánuje jednu až dvě významné akvizice komerčních budov s cílem zdvojnásobit hodnotu spravovaných aktiv na dvě miliardy eur během následujících pěti let.

Nájmy jsou budoucností bydlení v Česku

MINT rezidenční fond nyní spravuje portfolio přesahující 3,5 miliardy korun s čistým jměním přes 2 miliardy korun. Na začátku června oznámil akvizici více než 300 bytů ve třetí etapě projektu Vysočanský mlýn od Metrostav Development. Fond tak atakuje hranici tisíc bytů, do deseti let by jich chtěl mít deset tisíc a stát se předním českým pronajímatelem. Letos plánuje oznámit ještě jednu akvizici v řádu 200 bytů.

Rezidenční fond jsme založili s mým nástupem a po bezmála pěti letech můžeme říct, že to byla správná volba ve správnou dobu – fondu s nájemním bydlením se daří a řadí se mezi nejvýkonnější nemovitostní fondy pro širokou veřejnost. A naše cíle pro další roky jsou velmi ambiciózní,“ říká Erik Janovský, investiční manažer, který vede rezidenční fond a druhý z nově jmenovaných partnerů skupiny Mint.

Nemovitostní byznys postavený na morálních hodnotách

„I po dvaceti letech a značném růstu moje přání pro Mint zůstává stále stejné: aby si vždy udržel hodnoty, na kterých jsme ho od začátku budovali: důvěru a dobré vztahy, dlouhodobou udržitelnost, zodpovědnost, profesionalitu a schopnost adaptovat se. To nás dostalo tam, kde dnes jsme. Děkuji Erikovi a Jarovi, kteří tyto hodnoty ztělesňují, a věřím, že ve svých nových rolích nám pomohou vést Mint k mnoha dalším úspěchům,“ uzavírá zakládající partner Mintu Sebastien Dejanovski.


Nemovitostní skupina Mint na českém trhu působí již 20 let. Základ skupiny tvoří Mint Investments, investor, developer a správce komerčních nemovitostí zaměřený na privátní a institucionální investory. Portfolio spravovaných nemovitostí čítá 280 tisíc m2 a přesahuje hodnotu 1 miliardy eur. V roce 2020 skupina založila MINT rezidenční fond, který se zaměřuje na investice do moderních rezidenčních komplexů a jejich správu a pronájem přes platformu Mint Living. MINT rezidenční fond patří k nejvýkonnějším nemovitostním fondům pro širokou veřejnost a jeho portfolio zahrnující více než 600 bytů přesahuje hodnotu 3,5 miliardy korun. Služby skupiny zajišťuje jejich vlastní tým o více než 50 profesionálech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688