Patria (Patria Finance)
Investice  |  27.06.2024 11:07:00

Podle Morgan Stanley čekají paměťový sektor „nová maxima“, jmenuje své nejlepší tipy

Analytici Morgan Stanley očekávají, že paměťový sektor ještě letos dosáhne nových maxim, přestože jsou investoři „obecně“ neochotni nakupovat tyto akcie za tak vysoké ceny.

„Nyní jsme v polovině cyklu a během zbytku roku očekáváme mnoho nových maxim. Po našich nedávných kontrolách nevidíme žádné zásadní problémy v paměťovém sektoru, ale možná bude potřeba korekce, které by investoři využili,“ napsali analytici banky v čele se Shawnem Kimem ve výzkumné zprávě z 25. června. "Kupovat na nových maximech má lepší úspěšnost než pokusy o nákup za minima... Ceny akcií jsou současnou hodnotou budoucích zisků a my očekáváme lepší růst odvětví a fundamentu společností, než se nyní odhaduje, což by měli investoři odměnit."

Kromě atraktivních ocenění se očekává, že se u paměťových akcií zvýší poptávka díky silnějšímu využívání aplikací, infrastruktury, nástrojů a služeb založených na umělé inteligenci, dodali analytici, přičemž si také všímají určitého nedostatku nabídky a konstantních silných cen.

Zmíněné bance se líbí několik akcií z tohoto sektoru. Nejlepší volbou Morgan Stanley s doporučením „nadvážit“ je SK Hynix, jihokorejský výrobce čipů. „Myslíme si, že SK Hynix jasně patří mezi ligu v rámci kategorie HBM [paměť s vysokou šířkou pásma] a věříme, že si udrží nejlepší idiosynkratický růst/výnosy a že si v roce 2025 udrží většinu tržního podílu HBM,“ vysvětlili analytici.

Na seznamu je také Samsung Electronics, a to navzdory tomu, že společnost má za sebou utlumené první pololetí, poznamenali analytici. „Věříme, že cena akcií Samsungu bude pravděpodobně taktickou rally, kdy bude dohánět 12vrstvý paměťový čip HBM3e od NVDA [Nvidia], což vnímáme jako klíčový katalyzátor. HBM nabízí velký několikaletý růst a myslíme si, že investoři si tento dlouhodobý potenciál pro růst tržeb a zisků uvědomují,“ napsali.

samsung

Morgan Stanley má u obou akcií rating „nadvážit“ s cílem 300 000 jihokorejských wonů (216 USD) pro SK Hynix, což znamená asi 26,6% potenciál růstu od closu z 26. června, a 105 000 jihokorejských wonů pro Samsung, neboli asi 22,6% růst. Obě akcie se obchodují na korejské burze a v burzovně obchodovaném fondu iShares MSCI South Korea ETF, kde má SK Hynix má váhu 10,7 % a Samsung Electronics váhu 22,2 %.

Bance se také líbí Western Digital, vzhledem k jeho „velmi silným“ výsledkům za první čtvrtletí ve srovnání s konkurenty. „Do budoucna společnost očekává u AI trhů nárůst SSD s vysokou hustotou; očekáváme podstatné zlepšení ve druhém pololetí,“ dodali analytici. Morgan Stanley má na akciích doporučení „nadvážit“ s cílovou cenou 86 USD, tedy téměř 12% potenciálem růstu.

western

Zdroj: CNBC

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

So   8:00  Vtip na víkend: Bitcoin nad zlato Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
So   0:54  28. června: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pátečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 18:45  ZAR získává díky zmírnění politické nejistoty X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688