Martin Steiner (BNP Paribas Cardif Pojišťovna)
Finanční rady  |  25.06.2024 10:32:26

Jaké jsou nejčastější chyby v nahlašování pojistných událostí?

Při sjednávání pojištění každý doufá, že ho v nejlepším případě nebude muset využít. Když už ale nastane situace, kterou musíme s pojišťovnou přece jen řešit, je důležité zachovat chladnou hlavu a dát si pozor na správné nahlášení pojistné události. Chyba totiž může stát drahocenný čas, který zbytečně prodlouží vyřešení situace a vyplacení pojistky. 

Nejčastěji se setkáváme s tím, že klienti informace zamlčují nebo je pozměňují. Často si totiž myslí, že si přikrášlením události pomohou. Skutečný stav věcí ale stejně vyjde najevo a uzavření události v takovém případě pouze potrvá déle.

Docela běžné je i to, že klienti špatně vyplní oznámení o události nebo jiné dokumenty. Neuvedou například telefonní číslo či e-mail (v takovém případě musíme údaje zjišťovat z jiných zdrojů a následně s klienty ověřovat jejich platnost, což znamená velké zdržení), případně nevyplní že pobírají invalidní důchod, což je jedna ze vstupních podmínek pro sjednání určitých pojištění. Kromě toho je nutné si dát pozor na další klíčové údaje podle charakteru pojištění – u některých například nezapomenout na číslo účtu pro výplatu.  

Velmi důležitá je pro nás rovněž lékařská dokumentace či jiné materiály. Bez nich pojistné plnění nemůžeme schválit. Častý zádrhel nastává v případě ztráty zaměstnání – klienti čekají, že jejich nárok na pojistné plnění dokážeme posoudit pouze z oznámení škodní události a kartičky z úřadu práce, obdobně jako je tomu u pracovní neschopnosti.

Vzhledem k tomu, že spoustu procesů zjednodušujeme, chyb při nahlašovaní ubývá. Stále je ale důležité být při vyplňování podkladů pro pojišťovnu pečlivý a vyvarovat se tak možných nepříjemností nebo dlouhého čekání na uzavření události.


Martin Steiner

obchodní ředitel a místopředseda představenstva

V BNP Paribas Cardif Pojišťovně je zaměstnán od roku 2006, od roku 2008 je ředitelem obchodu a od roku 2016 též místopředsedou představenstva. Je expertem zejména na témata vlajkového produktu CPI: pojištění schopnosti splácet, pojištění pravidelných výdajů, pojištění vyčerpané částky na kreditní kartě, ale i příbuzných témat týkajících se úvěrů, hypoték, pracovní neschopnosti nebo duševních nemocí.


BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s.

BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s., se primárně zaměřuje na pojištění schopnosti splácet finanční závazky v oblasti bankopojištění, se kterým přišla v tuzemsku jako vůbec první pojišťovna. Na český trh vstoupila v roce 1996 a již 28 let na něm poskytuje produkty a služby, které klientům garantují pocit bezpečí a jistoty v neočekávaných a těžkých životních situacích. Kromě již zmíněného pojištění schopnosti splácet finanční závazek nabízí pojištění platebních prostředků a osobních věcí, pravidelných výdajů, prodloužené záruky, nahodilého poškození a krádeže, domácnosti či úrazové pojištění. V současné době se v důsledku zvýšené míry kybernetické kriminality zaměřuje také na pojištění internetových rizik.

Více informací na https://cardif.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Et   8:00  Jak se zachovat, když jste pod hrozbou exekuce nemovitosti Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Út 10:32  Jaké jsou nejčastější chyby v nahlašování pojistných událostí? Martin Steiner (BNP Paribas Cardif Pojišťovna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688