Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Banky  |  17.06.2024 14:26:35

Komerční banka úspěšně ukončila výplaty věřitelům zkrachovalé Sberbank CZ

Komerční banka úspěšně dokončila výplaty věřitelům zkrachovalé Sberbank CZ. Po dvakrát prodlouženém termínu byla výplata ukončena v pátek 14. června 2024. Celkem bylo vyplaceno 12 145 věřitelů v celkové výši 25,9 miliardy korun. Komerční banka bude vracet 283 milionů korun. Věřitelé, kteří si i přes opakované výzvy své finanční prostředky nevybrali, o ně nepřijdou, ale nyní budou muset vyčkat na výplatu insolvenční správkyně až do finálního vypořádání na konci insolvenčního řízení.

Výplata klientů Sberbank probíhala naprosto bez problémů a komplikací. Dokázali jsme, že bankovní trh v Česku je jedním z nejstabilnějších a nejrobustnějších v Evropě, zároveň i s dostatkem likvidity i kapitálu,“ uvedla Jitka Haubová, členka představenstva a provozní ředitelka Komerční banky.

Celková částka k výplatě činila 56,8 miliardy korun, z čehož Komerční banka vyplácela 26,2 miliardy korun. Tato fáze výplaty začala 18. března 2024 a trvala do 14. června 2024. Městský soud v Praze však na žádost insolvenční správkyně dvakrát prodloužil lhůtu kvůli vysokému počtu nevyplacených věřitelů. Proces výplaty vyžadoval aktivní přístup věřitelů, kteří museli předložit potřebné dokumenty k ověření své totožnosti a provedení výplaty.

„Nejvíce vyplacených oprávněných osob v pobočkové síti Komerční banky bylo v Brně, kde pobočka zpracovala téměř 2 000 žádostí v celkové výši 4,2 miliardy korun. Dále pak v Jihlavě, Zlíně či Praze na Václavském náměstí. Nejmenší zájem o výplatu byl naopak například v Blatné nebo ve Dvoře Králové nad Labem, kam od začátku výplaty přišly pouze dvě oprávněné osoby, kterým byla vyplacena souhrnná částka 781 korun,“ zdůraznil Marek Vosátka, výkonný ředitel retailového bankovnictví Komerční banky.

Většina věřitelů osobně požádala o výplatu na pobočce. On-line žádost, která umožňovala vyplacení částek do maximálně 100 tisíc korun, využilo 2 214 lidí či institucí. Všechny výplaty byly prováděny bezhotovostně a peníze byly zasílány na bankovní účet vedený v ČR, výhradně v českých korunách. Výplata věřitelům probíhala bez komplikací, jak na pobočce, tak online, a zabrala maximálně pár minut. Veškeré informace a potřebné dokumenty byly k dispozici na webových stránkách Komerční banky.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Banky:

Pá   9:59  Inflace padá, Francie se propadá Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)
Pá   6:56  Sazby půjdou letos dolů dvakrát - Blinder (video) Patria (Patria Finance)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688