Cez.cz (ČEZ)
Studium  |  12.06.2024 22:05:00

Počet studentů elektro oborů se v Ostravě zdvojnásobil

 

Během posledních osmi let, kdy ČEZ Distribuce pořádá Motivační program Prokopa Diviše, se počet studentů elektro oborů ostravské Střední škole elektrotechnické Na Jízdárně zdvojnásobil. Vyplývá to ze statistik školy, která je partnerským vzdělávacím zařízením energetiků.

„Motivační program Prokopa Diviše je nedílnou součástí naší práce s nadanými žáky. Po osmi letech již můžeme srovnávat a hodnotit. Ze statistik vyplývá, že se za tu dobu minimálně zdvojnásobil počet žáků v oborech důležitých pro ČEZ. Navíc se u našich žáků zvýšil zájem o prvky duálního vzdělávání, tedy konkrétně o praxe na pracovištích Skupiny ČEZ,“ řekl ředitel školy Tomáš Führer.

Spolupráci s energetiky chce škola ještě prohlubovat. „Na základě zpětné vazby od zaměstnavatelů chceme zvýšit praktické dovednosti našich studentů. Proto připravujeme energetický polygon, aby si studenti mohli své kompetence ověřit a rozšířit v praxi,“ upřesnil ředitel a dodal, že polygon škola vybuduje díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje jako svého zřizovatele a s odborným přispěním expertů z ČEZ Distribuce.

Do letošního motivačního programu Prokopa Diviše se v Ostravě zapojilo přes 300 žáků, mezi nejaktivnější z nich rozdělila společnost ČEZ Distribuce celkem 102 tisíc korun. Vítěz v každé ze tří kategorií získal šek na 16 tisíc korun, druhý v pořadí na 11 tisíc a bronzový medailista na 7 tisíc Kč. Své výhry většinou vloží do vzdělávání nebo cestování. Jeden z vítězů se chystá s bratrem na prázdninovou cestu do Japonska, další si chce zaplatit autoškolu a třetí investuje výhru do nákupu mikropájky, multimetru a dalšího nářadí.

Zpestřením letošního programu byl pilotní provoz aplikace Prokop Digiš. Do nové soutěže, jejímž cílem bylo zatraktivnit vzdělávání v oboru prostřednictvím moderních komunikačních technologií, se v deseti partnerských školách po celé republice zapojilo přes 400 studentů.

„Máme velkou radost z toho, jak jsou studenti z ‚Jízdárny‘ šikovní a jak dobře funguje spolupráce mezi školou a Skupinou ČEZ. Víme, že teď energetické i mnohé další průmyslové firmy v kraji čeká generační obměna, a proto se snažíme tyto aktivity podporovat,“ sdělil náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Vzdávání v přírodních vědách podporuje ČEZ dlouhodobě. Pro studenty elektro oborů partnerských středních škol připravuje třídenní vzdělávací workshopy s názvy Distribuční maturita, Jaderná maturita a ESCO maturita, pro zájemce o popularizaci fyziky soutěže Vím proč a pro učitele organizuje celoroční vzdělávací cyklus Setkání s energií.

Vladislav Sobol , mluvčí Skupiny ČEZ
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688