Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  11.06.2024 13:14:55

iKomunita se rozrůstá. Představuje další pětici realizačních firem

iKomunita, technické řešení inteligentního sdílení energie pro bytové domy, města a obce, se rozrůstá o další pětici partnerských firem. Tyto certifikované společnosti tak mohou využívat její duševní vlastnictví ve formě užitných vzorů a realizovat inteligentní řešení komunitní energetiky.

iKomunita je unikátní systém řízeného nabíjení a vybíjení baterií, jenž umožňuje většímu počtu odběratelů, kteří mají obnovitelný zdroj energie a jsou vzájemně propojeni, optimalizovat spotřebu elektrické energie a minimalizovat přetoky do sítě. „Jsme franšízová značka a certifikovaným partnerským společnostem umožňujeme využívat naše know-how ve formě užitných vzorů. Fungujeme napříč Českou republikou,“ vysvětluje Leopold Benda, generální ředitel firmy BlueBen servisní, jedné ze zákládajících společností iKomunity.

„iKomunita překonává nedokonalost dosavadních variant, jakou je například jednotné odběrné místo (JOM). Je administrativně jednodušší a komunitním energetickým společenstvím přináší větší úsporu. iKomunita také zákazníkům umožňuje ponechat si elektroměry a smlouvy na dodávku elektřinu od svých dodavatelů, aniž by museli rušit odběrná místa na individuální dodávku elektřiny pro sebe,“ vysvětluje dále Benda a dodává: „Těší mě, že se nám podařilo navázat spolupráci s firmami VORTEX Company, s.r.o., Solarweek, s.r.o., ARPEG – ARP elektro group, s.r.o., BIDLI holding, a.s., a dále také s Greenwatt Solution, s.r.o.“

Společnost VORTEX Company, s.r.o., je stálicí na trhu v oblasti elektroinstalace. „Většina našich klientů je v Jihočeském a Plzeňském kraji. Primárně se specializujeme na průmyslové objekty a rodinné domy,“ říká o společnosti její jednatel Jindřich Müller.

Další z nových partnerských firem, Solarweek, s.r.o., se zaměřuje na kompletní řešení v oblasti instalace fotovoltaických elektráren – od poradenství přes projektování až po samotnou profesionální instalaci. „U nás ve společnosti věříme, že sdílená energie je důležitou částí energetické koncepce České republiky. V konečném důsledku nová energetická společenství posílí roli koncového zákazníka na trhu s elektřinou,“ říká Libor Němeček, jednatel společnosti Solarweek, s.r.o., která sídlí v Olomouckém kraji.

iKomunita dále navázala spolupráci s ARPEG – ARP elektro group, s.r.o, která je zastoupena v Moravskoslezském a Středočeském kraji. Zajišťuje komplexní dodávky fotovoltaických elektráren pro bytové domy, firmy a obce. „Již několik let pomáháme efektivně šetřit finance obyvatelům obytných domů i majitelům rodinných domů a firem. Samozřejmostí je také realizace fotovoltaických elektráren pro města a obce,“ uvádí Aleš Kneifel z pozice jednatele firmy.

Další partnerská firma BIDLI holding, a.s., je spolehlivým dodavatelem fotovoltaiky pro bytové i rodinné domy a firemní objekty a funguje napříč Českem. „Vzrůstající ceny energií se týkají každého z nás. Je proto výhodné vyrábět si elektřinu částečně nebo i zcela ve vlastní režii. Jsme rádi, že jsme se mohli stát certifikovanou partnerskou firmou iKomunity, která výrazně vylepšuje návratnost vynaložené investice. Navíc klienti ocení jednoduchost administrativy a rychlost realizace. Náš tým má za sebou více než dvanáct let zkušeností s pokročilými řešeními a stovky spokojených klientů,“ říká Ing. Jiří Lejnar, předseda představenstva společnosti.

Společnost Greenwatt Solution, s.r.o., která se nalézá v Jihočeském kraji, dodává kompletní fotovoltaické elektrárny na klíč. „Věříme, že každý dům vyžaduje řešení na míru na základě individuálních potřeb zákazníků. Kvalita je pro nás důležitá. Proto nabízíme a instalujeme pouze prověřené fotovoltaické technologie na klíč s kvalitními solárními panely,“ říká Adam Klose, jednatel společnosti.

iKomunita se jako nová značka poprvé představila veřejnosti na 29. ročníku mezinárodní výstavy Infotherma. V současné době spolupracuje s více než dvaceti realizačními firmami. V květnu představila spolupráci s podniky AquaSolarTech, s.r.o., VENTA, spol. s r.o., TRONIK Mělník, s.r.o., Rerivo, s.r.o., a Sunmill, s.r.o. Nyní prezentuje druhou pětici firem. V současné chvíli má za sebou více než 200 úspěšných realizací napříč Českou republikou.


 

O iKomunitě

iKomunita je technické řešení určené k inteligentnímu sdílení elektřiny v energetických komunitách pro bytové domy, města a obce. Funguje na principu řízeného nabíjení a vybíjení baterií, díky čemuž umožňuje většímu počtu odběratelů, kteří mají obnovitelný zdroj energie a jsou vzájemně propojeni, maximalizovat spotřebu elektrické energie a minimalizovat přetoky do sítě. Toto řešení využívá fotovoltaické panely pro výrobu elektrické energie, která je pak chytře rozdělována mezi jednotlivé domácnosti či veřejné budovy, jako jsou školy, městské úřady či knihovny. iKomunita je chráněna užitným vzorem – v současné době je v ní zapojeno 15+ realizačních firem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688