Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Obchod a služby  |  10.06.2024 11:44:03

Prodeje produktů péče o tělo stoupají o desítky procent. Napomáhá tomu i zdražování služeb

Elektronická zařízení pomáhající s péčí o tělo se i díky zdražování služeb rychle zabydlují v českých domácnostech. Podle dat maloobchodního prodejce DATART v prvním čtvrtletí oproti minulému roku výrazně stouply prodeje napříč celým tímto segmentem. O pětinu větší zájem měli Češi o holicí strojky nebo epilátory, prodeje masážních přístrojů stouply skoro o čtvrtinu.

V posledních letech se Českem prohnala všudypřítomná inflace. Nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o zdražování potravin, energií či bydlení. Spolu s nimi však nezanedbatelně stouply i ceny služeb – třeba v oblasti péče o tělo. Některé profese, jako jsou kadeřníci nebo holiči, navíc přinutila k dalšímu zdražení úprava zdanění jejich služeb.

Právě růst cen služeb může být jedním z důvodů, proč Češi více vyhledávají produkty péče o tělo a zdraví, díky kterým mohou na návštěvách u holiče, kosmetičky, nebo například u maséra ušetřit. Podle dat maloobchodního prodejce elektroniky DATART v prvním čtvrtletí meziročně stouply prodeje holicích strojků o 21 %, zájem o masážní přístroje vzrostl skoro o čtvrtinu (23 %).

„Popularitu těchto produktových kategorií mezi našimi zákazníky dozajista ovlivňuje nárůst cen v oblasti služeb. Ještě více se tak stupňuje tempo růstu prodejů produktů péče o tělo a zdraví, který mezi Čechy už delší dobu pozorujeme. U mnohých z nich letos evidujeme meziroční nárůst o desítky procent,“ komentuje stoupající poptávku Pavel Janů, produktový manažer DATART.

Dále tak kupříkladu pokračuje vytrvalý růst prodejů elektrických zubních kartáčků, o které se dnes spotřebitelé v rámci tohoto segmentu zajímají vůbec nejvíce. Jen letos stouply o desetinu. Neustále se navíc objevují nové produktové kategorie, které lidem péči o tělo dále usnadňují. Jednou takovou jsou třeba laserové epilátory, které dnes podle Pavla Janů zažívají obrovský boom. Jejich prodeje v prvním čtvrtletí meziročně vzrostly o 48 %. Výrazně nahoru jdou i prodeje dalších přístrojů specificky určených pro péči o pleť.

„Nabídka v tomto segmentu se neustále rozšiřuje. Dříve byly elektrické zubní kartáčky spíše okrajovou záležitostí, dnes už jsou standardem. Podobně to platí pro nespočet dalších produktů. Všechny se rychle stávají nedílnou součástí každodenního života. Velká část našich zákazníků je dnes vnímá jako naprosto běžnou potřebu a jejich počet každým rokem dále roste. Jsou to prostě komfortní pomocníci moderního člověka,“ říká Pavel Janů.

Více si všímáme i prostředí, ve kterém žijeme

Lidé se však nevěnují pouze péči o svůj zevnějšek. Stále důležitější pro ně je i to, aby se dobře cítili také v místech, kde se pohybují. Na popularitě tak získávají přístroje, které se mají starat o to, aby lidé žili ve zdravém a příjemném prostředí. Hned o čtvrtinu tak v DATARTu oproti loňskému roku stouply prodeje čističek vzduchu. V případě odvlhčovačů pak nárůst v prvním čtvrtletí meziročně činil dokonce 56 %.

Moderní čističky ze vzduchu odstraňují prach, pyl a další alergeny a výrazně tak usnadňují život nejen alergikům. Pomoci dokážou i s eliminací zápachů. Odvlhčovače a zvlhčovače pak v domácnosti regulují optimální vlhkost a pomáhají tak udržovat zdravé dýchací cesty,“ vyjmenovává jejich výhody Pavel Janů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Obchod a služby:

12.06.2024  Zloději ponožek mají svůj aršík Ceskaposta.cz (Česká pošta)
11.06.2024  Aršík s detailem meandru řeky Moravy Ceskaposta.cz (Česká pošta)
05.06.2024  Průzkum: při online nákupech vede u Čechů nad cenou unikátní produkt Tisková zpráva (Tisková zpráva)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688