Lidé (Lidé)
Lidé  |  04.06.2024 14:12:46

Novým obchodním ředitelem Fidoo je Petr Psutka. Přichází připravit Fidoo na expanzi

Novým obchodním ředitelem startupu Fidoo, který se zaměřuje na finanční řízení malých a středních podniků, se stal Petr Psutka (58). Přináší s sebou 20 let zkušeností z bankovního sektoru – například z ČSOB nebo Monety. Jeho misí ve Fidoo je připravit společnost na spuštění nové služby pro zahraniční směnu. Ta rozšíří silné portfolio nástrojů finančního řízení v ekosystému Fidoo a pomůže ušetřit náklady českým malým a středním podnikům se zahraničními klienty. Následně pomůže se zahraniční expanzí i samotnému Fidoo.

Petr PsutkaPetr Psutka začínal jako produktový manažer v Citibank, šéfoval platebním kartámGE Money Bank, podílel se na HR Operations a Bancassurance v ČSOB, aby se následně vrátil do MONETA Money Bank jako senior manažer pro investice a pojištění. V Monetě vybudoval specializovanou síť bankéřů zaměřených na prodej investic, se kterou během tří let šestinásobně navýšil celkový objem prodejů, a to v obtížných dobách pro kapitálové trhy, jako byla pandemická léta a následně i vypuknutí války na Ukrajině. Nyní se bude plně věnovat B2B.

„Vždycky jsem rád řešil jak konkrétní problémy, tak i velké výzvy. A do Fidoo přicházím ve skvělý čas. Ekonomika se po dvou letech inflačního útlumu začíná opět nadechovat a české firmy mají naději na růst. Zároveň ale potřebují pečlivě hlídat náklady, aby ekonomický růst ‚nepropálily‘. Zvláště to pak platí u firem, které svým zahraničním klientům fakturují v cizích měnách a čelí tak kurzovému riziku,“ říká Petr Psutka, CSO Fidoo. „A patnáctidenní splatnost faktury je dost dlouhá na to, aby se za tu dobu citelně změnil kurz koruny vůči silným zahraničním měnám. Fidoo proto přináší odpověď – směnný nástroj, který ochrání české firmy před kurzovým rizikem. Je skvělé vědět, že všechno, co uděláme, bude mít jasný pozitivní dopad na malé a střední podnikatele, na kterých velká část ekonomiky stojí.“

Psutkovým úkolem bude mimo jiné vytvořit obchodní tým, který bude skutečně znát každodenní starosti podnikatelů, a vybudovat tak silný kanál pro distribuci služeb Fidoo – nikoli jednotlivě, ale jako celého ekosystému pro finanční řízení malých a středních podniků. Fidoo má potenciál oslovit statisíce českých firem, a právě efektivní prodejní strategie je nezbytným prvkem pro dosažení tohoto cíle.

Fidoo poskytuje malým a středním podnikům komplexní sadu nástrojů k finančnímu řízení. Kromě expense managementu jde také o digitalizované cestovní příkazy, knihy jízd, předplacené karty a další nástroje. Nově k nim přibyde i zahraniční směna. A právě stávající klienti Fidoo budou ti první, kteří budou mít možnost směnu využít, aby maximalizovali svůj zisk z úspěšných zahraničních spoluprací. V průběhu příštího roku pak Fidoo připravuje také expanzi na zahraniční trhy – své klientské portfolio hodlá rozšiřovat nejprve na Slovensku.

„Pro naše klienty chceme to nejlepší, proto si vždy rádi plácneme s lidmi, kteří mají široký tržní kontext. Pouštíme se do nových produktů v čele se směnou a Petr je pro nás klíčový člověk, protože má léty prověřené zkušenosti s prodejem široké škály finančních produktů, které jsou vůči sobě ve vzájemné synergii – stejně jako nástroje pro finanční řízení Fidoo,“ říká Petr Herzmann, CEO Fidoo. „Firmy si potřebují odpočinout od byrokracie a soustředit se na růst. Digitalizace finančního řízení je odpovědí na otázku, jak si nenechat ujet vlak opět se rozjíždějící ekonomiky, a my nabízíme českým firmám možnost, jak ji zvládnout co nejlépe – aby místo administrativy mohly raději rozvíjet svůj byznys.


Fidoo je český fintech, který mění finanční řízení firem. Prostřednictvím chytrých řešení automatizuje správu zaměstnaneckých výdajů a otevírá novou éru směny a zahraničních plateb. Díky tomu šetří podnikům čas i peníze, aby se mohly naplno věnovat svému byznysu. Jednoduše, rychle, přátelsky a bezpečně. Jako vydavatel karet Mastercard s licencí od ČNB a ve spolupráci s KB stojí jako renomovaný a stabilní partner. Direct Fidoo je členem skupiny Direct family, kde společně s Direct pojišťovnou, Direct auto, Direct technologies a Direct nadací přináší lehkost do oborů, které nefungují.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688