Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  04.06.2024 11:00:00

Bezvlavlasy.cz akvírovala HAIR SERVIS Group (Jarní START Day)

Bezvavlasy.cz akvírovala HAIR SERVIS Group, zprovoznila nové logistické centrum a plánuje úpis nových akcií. Výsledky představí až na podzim

V roce 2023 realizovala významnou akvizici 100% podílu HAIR SERVIS Group, a potvrdila tak své dominantní postavení v distribuci profesionální vlasové kosmetiky na českém trhu. Včera byla dokončena právní fúze cílových společností HAIR SERVIS. V červnu bude vypořádána další část kupní ceny - vyplacení další části v hotovosti a vypořádání v akciích. Běhen druhé poloviny roku 2024 bude probíhat praktická fúze (procesy, ERP systémy, logistika, org. struktura apod.).

Koncem minulého roku došlo ke spuštění nového distribučního centra v Boru u Tachova, ale neobešlo se bez úvodních komplikací (prosinec-leden), které v lednu vedly až k přerušení příjmu objednávek na několik dní. Od února vše funguje dle očekávání, rychlý návrat ke standardnímu servisu D+1 a zpět vysoké hodnocení zákazníků. Postupně se zdokonalují procesy a připravuje se integrace logistiky HAIR SERVIS. Předpokládáme další investice za účelem zlepšování interních procesů i služeb zákazníkům. Doteď byla firma zaměřena na e-shop, nyní po akvizici HAIR SERVIS budou služby rozšířeny i o distribuci.

Proběhlo spuštění nového e-shopu v Maďarsku (bezvado.hu) a na Slovensku (bezvavlasy.sk) na nové platformě. Zároveň byla spuštěna i 3.generace e-shopu bezvavlasy.cz v Česku. Nyní se finalizují přípravy na vstup do Rumunska a Chorvatska v druhé polovině roku (září – říjen).
Od ledna došlo k významnému posílení týmu centrály. Daniel Horák, CEO Bezvavlasy, předtím 10 let úspěšně vedl a rozvíjel lékárenskou síť Dr.Max. Jeho hlavním úkolem pro nejbližší období bude fúze Bezvavlasy s HAIR SERVIS a příprava na dynamickou expanzi celé skupiny v Česku i v rámci Evropy. Nicolas Eich, business unit director pro e-commerce, nahradil bývalého CEO Bezvavlasy Jaromíra Muchku a má bohaté manažerské zkušenosti s online a fintech projekty. Působil např. jako generální ředitel ve společnosti Edenred, kde vedl digitální transformaci v České republice.

Plánuje se stěhování do nových kancelářských prostor v průběhu podzimu kvůli omezené kapacitě stávajících prostor.

Skupina Bezvavlasy v roce 2023 dosáhla dle předběžných výsledků na tržby 1,05 miliardy korun při provozním zisku EBITDA 115 milionů korun (EBITDA marže 11 %) a čistém zisku 79 milionů korun (čistá marže 7,5 %). Jedná se o proforma konsolidované výsledky zahrnující i v loňském roce akvírovanou skupinu HAIR SERVIS.

Z důvodu probíhající právní fúze a z důvodu sjednocování reportingů a systémů neplánujeme v letošním roce zveřejňovat průběžné hospodářské výsledky. Letos očekáváme náklady spojené s fúzí a negativní výsledek hospodaření. Výhled hospodaření bude zveřejněn během 3Q 2024 (aktuálně ve fázi rozpracovanosti). Nicméně „tržby Bezvavlasy a HAIR SERVIS se vyvíjí dobře a jsme s nimi spokojeni. Návratnost investice bude záviset na efektivním propojení operací obou společností. V tomto ohledu nám napoví začátek příštího roku,“ uvedl CEO Horák. Na dotaz ohledně hrubého odhadu návratnosti investice do HAIR SERVIS založeném na vlastní zkušenosti odpověděl: „Troufnu si říci, že do 5 let to zvládneme.“

Úpis nových akcií

Bude nabídnuto až 350.000 ks nových akcií (vs. aktuálních 1.000.000 ks) při ceně 700 CZK na akcii. Celkové výnosy z úpisu se očekávají až 245 mio. CZK. ZÁMĚR ÚPISU: a) vypořádání části kupní ceny HAIR SERVIS (300.000 ks / 210 mio. CZK / nepeněžní zápočet proti kupní ceně), b) motivační úpis akcií členům vedení společnosti (min. 37.180 ks / 26 mio. CZK), c) posílení vlastních zdrojů skupiny Bezvavlasy (dalších až 12.820 ks / 9 mio. CZK).

Úpis akcií bude realizován ve 3 kolech. V 1.kole (od 5. do 19. června) budou mít možnost upsat akcie stávající akcionáři Bezvavlasy. Ve 2.kole bude upsáno 300.000 ks bývalým majitelům HAIR SERVIS a dalších minimálně 37.180 ks bude upsáno členům vedení společnosti. Pokud po 1. a 2. kole nebude upsáno 100 % nabízených akcií, budou tyto akcie nabídnuty znovu stávajícím akcionářům ve 3. kole.

 
 
 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688