OCP (Oční centrum Praha)
Zdraví  |  04.06.2024 10:42:38

Vidění bez bariér: Jak laserové operace mění životy a otevírají nové obzory

Pro mnoho lidí představuje nošení brýlí či kontaktních čoček běžnou součást života, pro jiné však mohou tyto optické pomůcky představovat omezení a nepohodlí. Díky neustálému pokroku v oblasti oftalmologie mají tito lidé naštěstí i jiné možnosti. Laserové operace zraku nabízejí efektivní a šetrné řešení korekce refrakčních vad.

Brýle mohou být na obtíž během celého roku – v létě znemožňují nošení slunečních brýlí a bezpečné plavání, zatímco v zimě se zamlžují a jsou nepraktické při sportu. Kontaktní čočky také nejsou ideální, protože v létě hrozí riziko infekce při koupání, v zimě zase vysušují oči. Laserová korekce zraku může být řešením, které řadě lidí doslova změní život.

„Nejčastěji vyhledávají laserovou operaci zraku lidé, kteří si chtějí užívat života bez omezení. Mezi naše pacienty patří často lidé, kteří se aktivně věnují sportu, profesionálové, kteří potřebují jasnou a ostrou vidinu v každodenní práci, ale i osoby, které jednoduše touží po esteticky příznivějším vzhledu bez brýlí. Laserová operace zraku může být pro tyto jedince klíčem k většímu komfortu, svobodě a kvalitě života,“ uvádí hlavní motivační faktory u svých pacientů MUDr. Andrea Janeková, FEBO, která laserové operace v Očním centru Praha provádí.

Změna života během pár minut

Laserová operace je vhodná pro odstranění očních vad, jako je krátkozrakost, dalekozrakost i astigmatismus. Vhodná je zejména pro mladší pacienty ve věku 20–45 let, kteří mají ustálené dioptrie alespoň po dobu jednoho roku.

V Očním centru Praha korigujeme dioptrie nejčastěji nejmodernější metodou ReLEx SMILE. Tato metoda je pro oko velice šetrná, přesná a zcela bezbolestná. Její další výhodou je minimalizace vzniku syndromu suchého oka.

„Operace se provádí pomocí tzv. femtosekundového laseru, který na základě přesných výpočtů upraví požadovaný počet dioptrií, a to bez narušení pevnosti a stability rohovky. Díky minimálnímu zásahu do oka je doba hojení a rekonvalescence velice krátká a člověk se po operaci vrací téměř okamžitě do běžného života,“ sděluje paní doktorka Janeková a dodává: „Výsledek zaznamená pacient ihned po operaci a většina pacientů dosáhne již druhý den 90% zrakové ostrosti.“

Operace se provádí ambulantně v lokální anestezii a je zcela bezbolestná. Zákrok trvá přibližně 20 minut a obě oči se operují v jeden den. Samotné laserování dioptrií trvá pouhých pár vteřin. V den operace doporučujeme pacientům relaxovat a odpočívat, ale již druhý den se ostrost vidění stabilizuje a pacient se může vrátit i do práce a k běžným aktivitám. Téměř zcela se oko zhojí do dvou týdnů od operace.

Od rozhodnutí k výsledkům

„Všem, kteří o odstranění dioptrií laserem uvažují, doporučujeme objednat se na laserovou konzultaci, kde bude provedeno podrobné předoperační vyšetření a budou vysvětleny veškeré dotazy a nejasnosti. Vždy je nutné mít na paměti, že vhodnost laserové operace je vždy individuální a lze ji doporučit právě na základě komplexního předoperačního vyšetření,“ vysvětluje paní doktorka Janeková.

Na základě výsledků doporučí lékař vhodnost laserového refrakčního zákroku. Všechny tyto poznatky pak zájemcům pomohou se rozhodnout, zda tuto operaci podstoupí, či nikoliv. Pomoci by mohly i zkušenosti pacientů Očního centra Praha, kteří laserovou operaci ReLEx SMILE již absolvovali.

„Pro laserovou operaci zraku jsem se rozhodl hlavně kvůli sportování. Brýle mi při sportu překážely a kontaktní čočky jsem nikdy nosit nemohl. Po operaci mám nově na dálku ‚nulu‘ a i po roce od operace jsem stále nadšený z kvalitního vidění – je to zázrak. Každé ráno, když otevřu oči a vidím ostře bez brýlí, se mi potvrzuje, že jsem se rozhodl správně. Všem, kteří váhají, bych doporučil, aby se odhodlali. Je to investice do života, které nebudete litovat,“ popisuje svou zkušenost pan Petr Novák, který podstoupil operaci ReLEx SMILE přesně před rokem.

Jiný důvod pro podstoupení operace pak měla paní Klára Koudelková, která se o svou zkušenost podělila v pamětní knize Očního centra Praha: „razně jste mi zlepšili kvalitu zraku i života. Líbím se více nejen sama sobě, ale i manželovi. Kvalita zraku je navíc mnohonásobně lepší. Sbohem zamlženému, zarámovanému a čočkami omezenému vidění!“

Laserová operace doslova mění pacientům Očního centra Praha život. Při kontrolách po operaci od nich zaznívá, že jsou z nového vidění nadšeni a užívají si jasné vidění do všech detailů každý den.

Oční centrum Praha

OCP je soukromá oční klinika s dlouholetými zkušenostmi, která poskytuje zdravotní péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Po celou dobu existence je naší nosnou myšlenkou "Návrat do jasného světa na dosah ruky” a za uplynulých 20 let jsme do jasného světa vrátili téměř 100.000 pacientů, kteří byli na naší klinice úspěšně operováni. Poskytování kvalitní péče a lidský přístup ke každému pacientovi v Očním centru Praha vždy byl, je a bude i do budoucna na prvním místě.

Více informací na: www.ocp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688