olomouc.eu (Olomouc)
Stát  |  30.05.2024 15:05:00

Olomoucké florbalistky přivezly na radnici bronzové medaile

Olomoucké florbalistky přivezly na radnici bronzové medaile

Bronzové medailisty Mistrovství světa juniorek ve florbalu Terezu Hlaviznovovou a Kláru Horčičkovou přijala dnes na radnici náměstkyně primátora pro sport Miroslava Ferancová. Obě dívky jsou členky klubu FBS Olomouc.

Skvělý světový výsledek ocenila náměstkyně Ferancová slovy o spojených nádobách. „Každý takový úspěch na mezinárodním poli pomůže i klubu, protože se stane důvodem pro dotační podporu,“ objasnila. Dívky si kromě uznání odnesly z radnice i kytičku a drobné dárky. Vzaly je i pro nepřítomnou Valentýnu Zerzánovou. V souvislosti s požadavkem florbalové asociace na jednotný hrací povrch v budoucích letech se řeč stočila na absenci sportovních hal v Olomouci. Jednu pro míčové sporty a florbal by si hodně přály.

Obě medailistky z finského Lahti začaly s florbalem v útlém věku. „Já jsem se k němu dostala přes kamarádku Kláru Hodolíkovou, se kterou dodnes hraju, asi ve druhé třídě. Dřív jsem hrávala centra, ale teď jsem v obraně, a to je pro mě nová pozice,“ řekla kapitánka českého týmu Tereza Hlaviznová. Nyní má ale před sebou studium na pražské lékařské fakultě, takže možná i klubový přestup.

Klára Horčičková přispěla na mistrovství jedním bodem k výhře nad Slovenskem, díky které Češky úspěšně vstoupily do turnaje. „Je to jednoznačně můj největší úspěch. Florbal jsem si vybrala s rodiči už v první třídě na základní škole v Šumperku,“ uvedla Klára Horčičková, nyní studentka Gymnázia Čajkovského.

Na mistrovství ve Finsku české juniorky postupně zvítězily nad Slovenskem, Švýcarskem a Lotyšskem a do semifinále tak vstupovaly v roli favoritek. V něm se střetly s domácími Finkami. Přestože Češky drtivou část zápasu dominovaly, nedokázaly svým soupeřkám gólově odskočit a nakonec smolně prohrály 2:3 v prodloužení.

Z nešťastné porážky se ale tým dokázal přes noc otřepat a v zápase o třetí místo předvedly Češky opět suverénní výkon a výhrou 5:1 nad Švýcarskem si zaslouženě došly pro bronz. Nyní obě hráčky olomouckého FSB mají ale vyšší cíle, v ženské kategorii by rády získaly světové zlato.

Fotografie:

| Poslední úprava: 30. května 2024 (čt)

A.I.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688