mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  30.05.2024 19:24:00

Největší kanadský potravinářský veletrh opět s českou účastí

30.05.2024 / 17:27 | Aktualizováno: 30.05.2024 / 19:24

Montreal se ve dnech 15. až 17. května 2024 stal centrem potravin, nápojů a technologií. Klíčového potravinářského veletrhu SIAL Canada se na národním stánku zúčastnily i čtyři české firmy (Budějovický Budvar, .pepper..field, Marlenka a Additeq) v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie.

SIAL Canada je považován za nejvýznamnější potravinářský veletrh v Kanadě. Realizován je střídavě v Montrealu a Torontu. Letošní ročník se konal v největším městě provincie Quebec v Montrealu. Právě Quebec je se svými 9 mil. obyvateli druhá nejlidnatější kanadská provincie. Frankofonní část obyvatelstva představuje přibližně 75 % obyvatel, vyznačuje se tak silnou poptávkou po evropských produktech.

Veletrhu se zúčastnilo více než tisíc kanadských a zahraničních vystavovatelů ze 44 zemí a více než 21 tis. návštěvníků ze 77 zemí. Veletrh byl vedle prezentace potravinářských produktů zaměřen cíleně i na mléčné výrobky, nápoje nebo obalové materiály. Část plochy veletrhu byla zaměřena i na prezentaci startupů.

České firmy byly zastoupeny na společném národním stánku, který byl podpořen z projektu na podporu ekonomické diplomacie a financován Ministerstvem zemědělství ve spolupráci ZÚ Ottawa. Veletrh umožnil prezentovat produkty široké i odborné veřejnosti a získat rozsáhlou síť kontaktů jak na úrovni retailu a distributorů, tak i na úrovni sektoru gastronomie. Jako již tradičně mohly české firmy využít Hosted Buyers Program, který zajistil setkání s jednotlivými nákupčími z Kanady nebo USA.

Účast na veletrhu představovala pro české firmy příležitost dalšího rozvoje obchodních vztahů a kontaktů s kanadskými partnery. Svoji významnou roli v sektoru piva potvrdil Budějovický Budvar, který již řadu let působí na kanadském trhu pod názvem Czechvar. Řada návštěvníků s velkou chutí ochutnala jejich světlý ležák, a to za pomoci výčepního zařízení Lindr, který tak viděli přímo v akci. Již před samotným veletrhem vzbudila velkou pozornost firma .pepper..field, která se umístila se svým kampotským pepřem mezi deseti nejvíce inovativními produkty celého veletrhu. Jejich produkt tak byl prezentován nejenom na národním stánku, ale i na odděleném místě určeném pouze pro finalisty této soutěže. Na národním stánku byla zastoupena i společnost Marlenka se svým medovým dortem, který je již dostupný na řadě míst v Kanadě. Veletrh tak umožnil dodatečné zviditelnění produktu v Kanadě a navázaní dalších obchodních vztahů. Společnost Additeq prezentovala svůj unikátní extraktor, kterým dokáže získat extrakty esenciálních olejů. Jejich produkt je určen jak pro domácí použití, tak i například do sektoru gastronomie.

Během veletrhu bylo možné navštívit i řadu doprovodných akcí a seminářů zaměřených na tržní příležitosti v Kanadě, trendy a inovace, marketing nebo označování potravin.

Pro české exportéry představuje Kanada strategického partnera na severoamerickém kontinentu. Obchodní příležitosti se nabízejí například v sektoru potravin, nápojů nebo moderních technologií. Příští ročník veletrhu SIAL Canada se uskuteční v Torontu v termínu od 29. dubna do 1. května 2025.

Filip Lameš, zemědělský diplomat

Jan Kubačka, ekonomický diplomat

Velvyslanectví ČR v Ottawě

Galerie


SIAL Canada 2024


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688