pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  27.05.2024 00:00:00

Krajští záchranáři Pardubického kraje získají moderní školicí středisko


Nejen nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, ale také nové výcvikové středisko pro složky integrovaného záchranného systému připravuje vedení Pardubického kraje. Zahájení výběrového řízení na zhotovitele stavby na svém pondělním jednání schválili krajští radní. Předpokládané náklady rekonstrukce stávajícího objektu v Průmyslové ulici v Pardubicích činí 20,5 milionu korun včetně DPH.

 „Záměrem na vybudování výcvikového střediska nejen pro naše záchranáře, ale také pro další složky integrovaného záchranného systému, se zabýváme již delší dobu. Nyní jsme se rozhodli zahájit výběrové řízení na rekonstrukci stávající budovy v Průmyslové ulici v Pardubicích. Jedná se zejména o změnu vnitřních dispozic stávající budovy tak, aby zde vznikly moderní výukové místnosti, sociální zařízení, skladovací prostory a místnost speciálně určená pro výcvik. Předpokládaná hodnota stavebních prací podle projektové dokumentace činí 20,5 milionu korun včetně daně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle náměstkyně hejtmana Michaely Matouškové je cílem tohoto záměru zvýšit komfort při provádění výcviku záchranářů, ale také dalších různých typů školení. „Chceme, aby toto středisko sloužilo nejen pro výcvik všech posádek naší zdravotnické záchranné služby, ale také pro výcvik studentů akreditovaného kurzu řidič ZZS a současně pro potřeby výcviku první pomoci složek IZS a praktickou výuku studentů univerzity," vysvětlila záměry kraje náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.

Pardubický kraj v tuto chvíli čeká na stanovisko hasičů k projektové dokumentaci, a proto prozatím nebyla podána žádost o stavební povolení. „Zadávací řízení bude zahájeno bezprostředně po získání stanoviska státních hasičů a podání žádosti o stavební povolení na stavební úřad. Konkrétní termíny pro podání nabídek do výběrového řízení budou doplněny v závislosti na zahájení stavebního řízení,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688