Freedom24 (Freedom24)
Akcie ve světě  |  23.05.2024 15:45:34

3 nejslibnější akcie generativní AI s malou tržní kapitalizací pro drobné investory

Společnost Grand View Research předpovídá, že trh podnikové umělé inteligence zaznamená do konce desetiletí složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 34 %. Růst trhu bude podpořen potřebou generativních aplikací umělé inteligence, jako jsou mimo jiné chatboti, virtuální asistenti, rozpoznávání řeči a zpracování přirozeného jazyka.

C3.ai (AI) - Společnost C3.ai se snaží proniknout na tento obrovský trh díky své platformě, která zákazníkům umožňuje navrhovat, vyvíjet a nasazovat generativní aplikace umělé inteligence podnikové úrovně. Jak ukazují výsledky za třetí čtvrtletí, zákazníci o její platformu umělé inteligence projevují zájem.

Vedení společnosti uzavřelo v minulém čtvrtletí čtyři obchody v hodnotě od 5 do 10 milionů dolarů, zatímco v loňském roce neuzavřel žádný. Počet obchodů v hodnotě od 1 do 5 milionů dolarů se ve stejném období loňského roku zvýšil ze šesti na deset. Počet transakcí pod 1 milion dolarů se meziročně také zvýšil, a to dokonce o působivých 80 %.

Ačkoli průměrná celková hodnota obchodů společnosti C3.ai ve třetím čtvrtletí klesla z 1,9 milionu na 1,2 milionu dolarů ve stejném období loňského roku, více uzavřených obchodů by mělo pomoci tento pokles vyrovnat. Hlavním důvodem, proč je C3.ai nyní schopna uzavírat více smluv na svůj podnikový software pro umělou inteligenci, je přechod společnosti na tzv. model pay-as-you-use z modelu předplatného. Vedení společnosti věřilo, že díky odpadnutí nutnosti zdlouhavého vyjednávání spojeného s dlouhodobými smlouvami o předplatném, tak může urychlit prodejní cyklus a zlepšit přijetí své platformy. Zdá se, že tato strategie funguje - v posledním čtvrtletí bylo podepsáno 50 smluv, což je o 85 % více než v loňském roce.

Počet nových pilotních programů, kterých se C3.ai účastní se svými klienty, se meziročně zvýšil o 71 %, tedy na 29. To naznačuje, že společnost může i nadále získávat nové zakázky tím, že tyto pilotní programy promění v nové klienty. Společnost rovněž uvádí, že tok jejích potenciálních zákazníků se v minulém čtvrtletí meziročně zvýšil o 73 %. Očekává se tedy, že se růst tržeb zvýší z letošního odhadovaného 15% růstu na 308 milionů dolarů.

Roční tržby společnosti C3.ai by se ve fiskálním roce 2026 mohly vyšplhat na téměř 446 milionů dolarů. Ve fiskálním roce 2023 společnost dosáhla příjmů ve výši 267 milionů dolarů, takže se očekává, že průměrné roční tempo růstu příjmů bude v následujících třech fiskálních letech činit 19 %. Za předpokladu 20% ročního růstu tržeb ve fiskálních letech 2027 a 2028 by se roční tržby mohly za pět let vyšplhat na 642 milionů dolarů.

Akcie se v současné době obchodují za desetinásobek tržeb, což představuje nadstandardní hodnotu oproti průměrnému poměru ceny k tržbám, který v technologickém sektoru v USA činí 7,2. Za předpokladu, že násobek tržeb bude za pět let v souladu s technologickým sektorem, mohla by se tržní kapitalizace zvýšit na 4,62 miliardy dolarů.

Společnost C3.ai by však mohla za pět let dosáhnout vyššího násobku, pokud její růst díky umělé inteligenci skutečně zrychlí. Pro investory by tak mohlo být dobré využít nedávného poklesu těchto akcií s umělou inteligencí, který by mohl poskytnout zdravý dlouhodobý výhled.

Palantir (PLTR) - Rostoucí míra zapojení zákazníků společnosti Palantir znamená významný posun v trajektorii růstu společnosti, zejména když se hlouběji ponoří do umělé inteligence (AI). Ačkoliv AI získává pozornost jako transformační technologie, její praktická realizace vyžaduje složité procesy vývoje a implementace. Společnost Palantir Technologies působí na tomto trhu jako klíčový hráč, neboť nabízí všestranná řešení na svých platformách Gotham, Foundry a AIP, která usnadňují bezproblémovou integraci specializovaných softwarových aplikací, včetně AI, do různých podnikových prostředí.

Vývoj společnosti Palantir směrem k účasti soukromého sektoru, který byl historicky zakořeněn ve státních zakázkách, byl rychlý a trvalý. Komerční zákaznická základna společnosti se výrazně rozrostla, což vyvrcholilo 55% meziročním nárůstem na 221 komerčních účtů v USA do konce roku 2023. O tomto zrychleném růstu svědčí 34% meziroční nárůst počtu zákazníků v USA. Třetí čtvrtletí zdůrazňuje rostoucí přítomnost společnosti Palantir v komerční sféře.

Příležitosti pro dlouhodobý růst jsou obrovské, což podtrhuje zdatnost společnosti Palantir při získávání velkých vládních zakázek. Příkladem je nedávný projekt s americkou armádou v hodnotě 178 milionů dolarů. Kromě toho se zdá, že trajektorie růstu společnosti Palantir, která má po celém světě více než 350 000 velkých podniků, z nichž každý představuje potenciální klientelu, naznačuje trvalou expanzi.

Důležité je, že společnost Palantir se v posledních čtvrtletích zaměřila více na komerční aktivity, což naznačuje, že tento segment bude mít v budoucnu primární význam pro její růst. Je pozoruhodné, že příjmy od komerčních zákazníků vzrostly ve čtvrtém čtvrtletí o 32 % ve srovnání s předchozím rokem a dosáhly impozantní výše 284 milionů dolarů. Oproti tomu příjmy z kontraktu s americkou armádou společnosti Palantir, i když stále významné (324 milionů dolarů), zaznamenaly skromnější tempo růstu ve výši 5 %.

Dobrým znamením pro pronikání společnosti na trh a její technologický dosah, je také strategická spolupráce společnosti Palantir se společností Oracle v oblasti softwaru. Toto partnerství, které usnadňuje nasazení softwaru umělé inteligence společnosti Palantir na platformě společnosti Oracle, slibuje zvýšení dostupnosti a efektivity řešení společnosti Palantir v různých ekosystémech.

Souhrnně lze říci, že trajektorie společnosti Palantir odráží strategický obrat směrem k rostoucím obchodním příležitostem, který je podpořen silnou dynamikou zapojení zákazníků a strategickými aliancemi. Vzhledem k tomu, že se společnost pohybuje v tomto dynamickém prostředí, její schopnost využívat technologie umělé inteligence z ní činí klíčového hráče při prosazování inovací a transformace ve všech odvětvích.

UiPath (PATH) - Společnost UiPath představuje atraktivní investiční příležitost v oblasti automatizace, neboť se v tichosti etablovala jako impozantní hráč v odvětví softwaru pro robotickou automatizaci procesů (RPA). Zatímco představa umělé inteligence nahrazující lidskou práci může připomínat futuristické sci-fi, pragmatický přístup společnosti UiPath zahrnuje nasazení softwarových řešení, která zjednodušují a automatizují opakující se úkoly, čímž uvolňují lidské zdroje pro složitější úkoly.

Technologie společnosti UiPath, která se specializuje na software RPA, se odborně učí, jak přesně a efektivně provádět každodenní, ale důležité úkoly, jako je vyplňování formulářů a třídění dat. Tento strategický obrat směrem k automatizaci nejen zvyšuje provozní efektivitu, ale také vytváří příznivé prostředí pro inovace a kreativitu v podnicích.

Dominantní postavení společnosti UiPath na trhu podtrhuje její uznání jako lídra v oblasti softwaru RPA, což dokládají autoritativní hodnocení třetích stran, jako je například Magic Quadrant společnosti Gartner. Její hodnotovou propozici podporuje skutečnost, že se společnost UiPath může pochlubit působivou mírou udržení čistého zisku ve výši 119 %, což dokazuje její schopnost rozvíjet hlubší vztahy se stávající klientelou a v průběhu času zvyšovat svou zásobu peněz.

Kromě toho je chvályhodná i finanční výkonnost společnosti UiPath, která se vyznačuje ziskovostí a stabilním růstem příjmů. Zejména v roce 2023 vzrostly tržby společnosti o 24 %, k čemuž přispěly jak zvýšené výdaje věrných zákazníků, tak akvizice nových zákazníků.

Analytici předpovídají společnosti UiPath skvělou trajektorii růstu a v příštích třech až pěti letech předpokládají vysoké tempo růstu zisků přesahující 22 % ročně. Přestože tržby společnosti UiPath jsou 33krát vyšší než její prognóza zisku v roce 2024, zdá se, že ocenění společnosti UiPath je vzhledem k jejím vyhlídkám na silný růst a vedoucí pozici na rostoucím trhu oprávněné.

Při pohledu do budoucna má konvergence umělé inteligence a automatizace potenciál změnit globální pracovní prostředí, což společnosti UiPath poskytuje mnoho příležitostí k udržitelnému růstu a inovacím. Vzhledem k tomu, že podniky stále častěji přijímají iniciativy digitální transformace, je společnost UiPath připravena využít této změny paradigmatu a nabídnout investorům lákavou nabídku pro dlouhodobou tvorbu hodnoty. 

Komentují finanční analytici investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24

Freedom24

Freedom24 je mezinárodní online makléř, který zajišťuje klientům vše potřebné pro úspěšné investice - přímý přístup na největší akciové světové burzy, profesionální analytiku cenných papírů a komfortní obchodní aplikaci. Freedom24 je dceřinou společností mezinárodní investiční skupiny Freedom Holding Corp. a akcie holdingu se obchodují na americké burze Nasdaq.

Oficiální zastoupení a zprostředkovatelé společnosti se nachází na Kypru, v Německu, Španělsku, Polsku, Francii, Řecku a nově také v Nizozemsku, Itálii, Rakousku a Bulharsku. Jednoduchá investiční aplikace a platforma Freedom24 je od června 2021 dostupná i českým a slovenským uživatelům.

Více informaci na: https://lp.freedom24.com/cs/begin

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:38  S&P 500: A ještě výše! Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:24  Amerika včera mírně rostla, Evropa výrazněji klesala Research (Česká spořitelna)

Přečtěte si také:

19.07.2023Nasdaq zkoumá generativní AI Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
11.07.2023Společnost Apple překročila tržní kapitalizaci 3 biliony dolarů Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688