Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Energie  |  23.05.2024 11:20:23

ČEZ Prodej, Vekra a skupina KB spustily společný projekt podporující energetické úspory domácností

energie

Společnosti ČEZ Prodej, Vekra a skupina Komerční banky, představily nový web zaměřený na podporu energetických úspor českých domácnosti. Webové stránky www.energetickeuspory.cz zákazníkům nabízí komplexní řešení pro snižování nákladů na energie zahrnující i pomoc se získáním dotací a výhodné financování.

Komplexní řešení na jednom místě

Nový web a nabídka spolupráce jsou unikátní v tom, že na jednom místě přináší zákazníkům možnost širšího řešení energeticky úsporné rekonstrukce, která jim pomůže snížit náklady za energie a tím ušetřit. Všichni tři partneři projektu pokrývají klíčové oblasti spojené s energeticky úspornou rekonstrukcí bydlení. ČEZ jako garant technického řešení zajistí instalaci fotovoltaiky či tepelného čerpadla. VEKRA pak dodávku oken a dveří, případně stínění. Skupina KB zajistí výhodné financování, díky kterému klient nemusí na investici do energeticky úsporného bydlení použít své vlastní úspory. Služby pro klienty budeme v této oblasti dále rozvíjet, do budoucna například počítáme s tím, že zákazníci budou moci poptat i zateplení obálky domu a další služby.

Na stránkách www.energetickeuspory.cz má klient možnost si orientačně namodelovat příklad své nemovitosti a okamžitě zjistit, kolik může ušetřit díky instalaci fotovoltaiky, tepelného čerpadla, výměně oken a dveří. Klient získá také informace o vhodném financování rekonstrukce včetně předpokládané měsíční splátky. Zákazník vidí také celkovou výši měsíční úspory v nákladech na energie, a to i po odečtení nákladu na splátku úvěru.

Pokud klient na webu v rámci orientačního propočtu projeví zájem o nabídku jednotlivých partnerů projektu, bude ho daný partner projektu kontaktovat s individuální zvýhodněnou nabídkou.

Individuální přístup a zvýhodněné nabídky

Každý z partnerů projektu poskytuje také speciální zvýhodnění svých produktů:

• Skupina KB nabízí prostřednictví stavební spořitelny Modrá pyramida zvýhodněnou úrokovou sazbu 5,49 % p.a. na Půjčku na udržitelné bydlení.

„Chceme naše klienty podporovat v komplexních rekonstrukcích, protože mají nejkratší dobu návratnosti a jsou tak pro klienty nejvýhodnější. V rámci všech distribučních kanálů KB poskytujeme od počátku letošního roku vedle dostupného financování také dotační poradenství a od března nabízíme výhodné financování v rámci programu Oprav dům po babičce, které podtrhuje naši snahu snižovat energetickou náročnost českých domácností. Abychom mohli klientům zajistit společně s financováním i samotnou realizaci úsporných opatření, domluvili jsme se na spolupráci s významnými společnostmi, s nimiž spojujeme síly. Spolupráci s ČEZ Prodej a Vekra považujeme za začátek zcela nového typu služeb na českém trhu, která klientům zjednoduší cestu k energetickým úsporám. Tyto dvě společnosti jsou pro mě navíc garancí kvality a bezpečné dodávky produktů a služeb pro naše zákazníky,“ uvedl Michael Pupala, generální ředitel Modré pyramidy stavební spořitelny ze skupiny Komerční banky.

ČEZ, který je garantem technického řešení, nabízí slevu 10 000 na fotovoltaiku nebo tepelné čerpadlo nad rámec aktuálních marketingových akcí.

„Z analýzy spotřeby našich zákazníků, kteří si pořídili fotovoltaiku nebo tepelné čerpadlo, víme, že tyto technologie skutečně pomáhají výrazně šetřit náklady na energie. Třetina domácností, které si pořídily fotovoltaiku s baterií, snížila spotřebu o více než 40 %. Stejný pokles spotřeby zaznamenalo dokonce přes 60 % těch, kdo nahradili elektrokotel tepelným čerpadlem. V kombinaci se stavebními úpravami mohou být úspory ještě vyšší. Proto vítáme spolupráci s partnery, která umožní investovat do energetických úspor mnohem širšímu okruhu lidí,“ řekl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

• VEKRA, která se postará o dodávku oken a dveří, případně i stínění, poskytuje slevu až 10 000 na okna a vchodové dveře.

„Jsem rádi, že jako partner projektu můžeme přispět k energetickým úsporám domácností poskytováním kvalitních oken a dveří, které významně zvyšují tepelný komfort a snižují energetickou náročnost budov. Naše dodatečné zvýhodnění až 10 000 je způsobem, jak podpořit zákazníky, kteří se rozhodnou pro ekologičtější řešení," upřesňuje Jan Tušl, spolumajitel VEKRA.

Tyto zvýhodněné nabídky mohou klienti získat již při využití produktů nejméně dvou partnerů.

Garance kvality a dlouhodobé péče

Projekt garantuje nejen výhodné ceny, ale i vysokou kvalitu a dlouhodobou péči, které jsou klíčové pro investice do energeticky úsporných rekonstrukcí. Spolupráce tří silných značek – ČEZ, VEKRA a KB – zajišťuje klientům, že jejich investice jde správným směrem k udržitelnějšímu a ekonomicky efektivnějšímu bydlení.

Modelový příklad úspory nákladů pro středně velký dům

Představme si středně velký rodinný dům, s podlahovou plochou cca 150 m2, postavený před rokem 1993 a vytápěný původním elektrokotlem, který prochází energetickou rekonstrukcí s cílem snížit měsíční výdaje za energie. Jako ideální řešení bylo v rámci projektu Energetické úspory zvoleno pořízení tepelného čerpadla a výměna stávajících oken za nová, energeticky úsporná. Cena celého řešení je 435 974 . Díky moderním technologiím od společnosti ČEZ může majitel domu dosáhnout měsíčně úsporu na energiích ve výši 7 904 a až 40 % nákladů na vytápění díky kvalitním oknům od VEKRA.

Financování těchto úprav je zajištěno úvěrem od Modré pyramidy s měsíční splátkou ve výši 3 577 na dobu 15 let. I po započítání nákladů na splácení úvěru zůstává majitel domu v čistém plusu s měsíční úsporou 4 372 . Tento modelový příklad jasně ilustruje, že investice do energeticky úsporných rekonstrukcí zvyšují komfort bydlení, jsou ohleduplné vůči životnímu prostředí a v neposlední řadě generují výrazné finanční úspory.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688