pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  21.05.2024 00:00:00

Návštěva prezidenta republiky Petra Pavla v sídle Pardubického kraje



Prezident České republiky Petr Pavel zahájil svoji návštěvu v sídle Pardubického kraje setkáním se členy zastupitelstva, řediteli příspěvkových organizací Pardubického kraje a zástupci státních organizací se sídlem v Pardubickém kraji.

Jedním z témat jednání v sále zastupitelstva byla podpora hospodářsky a sociálně ohrožených území, a to nejen v rámci vnějších, ale i vnitřních periferií. Prezident republiky ocenil Pardubický kraj za přístup k těmto oblastem, který označil za vzorový. „Oceňuji, že se hlava státu zajímá o periferní oblasti, na které musíme pamatovat nejen několik hodin po konci jakýchkoliv voleb. Náš kraj se o podporu těchto území snaží dlouhodobě nejen v rámci našich dotačních programů, ale i díky integrovaným strategiím pro tato území," sdělil hejtman Martin Netolický.

Ten na jednání s hlavou státu otevřel také téma rozpočtového určení daní pro kraje či novely zákoníku práce a dostupnosti zdravotní péče v periferních oblastech. Řeč byla také o vzdělávaní v oblasti zdravotnictví. „V rámci našich možností se snažíme rozšiřovat kapacity vzdělávání pro střední zdravotnický personál. V minulosti jsme takto rozšířili možnosti pro zdravotní sestry v Ústí nad Orlicí a nyní tak činíme ve Svitavách," řekl hejtman.

Náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš společně s hejtmanem hovořili také o budování dálnice D35, přivaděčů a opravách návozových tras poničených právě při stavbě dálnice. Kromě toho bylo akcentováno i téma splavnění Labe do Pardubic. Náměstek Kortyš zmínil, že stále nebyla podepsána nová smlouva mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, která má do roku 2030 zajistit splavnost Labe z Pardubic až do Hamburku.

Dary s příběhem

Po pracovním obědě s hejtmanem Martinem Netolickým obdržel prezidentský pár z hejtmanských rukou dary s vazbou na místo návštěvy. „Prezident republiky od nás obdržel ručně tkaný motorkářský šátek od Josefa Fidlera z Hlinska, který je nositelem Tradice lidových řemesel. Dále jsme pak hlavě státu předali bílou společenskou košili od společnosti CityZen z Chrudimi. Pro první dámu jsme nechali připravit dvě ručně paličkované brože od krajkářky Jiřiny Rejentové ze Žamberka, která se v roce 2021 stala Živnostníkem roku Pardubického kraje. Všechny dárky tak prezentují náš kraj a ukazují zručnost lidí z regionu," uvedl hejtman Netolický.

obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688