Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Výsledky  |  21.05.2024 14:31:20

NEY Spořitelní družstvo v uplynulém roce vykázalo zisk 34 milionů a zvýšilo bilanční sumu

Spořitelní družstvo NEY v roce 2023 potvrdilo své vedoucí postavení mezi záložnami a zdravý obchodní model. Čistý zisk NEY podobně jako v roce 2022 přesáhl 34 milionů korun a byl tak druhý nejvyšší v historii družstva. Celková bilanční suma vzrostla téměř o 400 milionů na 2,9 miliardy korun a kapitálová přiměřenost se zvýšila o 2 procentní body na 21,2 %. Objem úvěrového portfolia přesáhl podobně jako o rok dříve 2 miliardy korun, zatímco objem vkladů vzrostl z 1,9 miliardy korun na 2,2 miliardy. Nyní je družstvo v nejlepší kondici ve své historii.

„Loňský výsledek ukazuje, že se nám dlouhodobě daří rozvíjet efektivní obchodní model, který má šanci na úspěch v jakékoli ekonomické situaci. V konkurenci velkých bank a dalších družstev se soustředíme především na úvěry pro malé firmy a podnikatele. Díky této specializaci dokážeme velmi rychle financovat i projekty, které jiné finanční instituce neumějí,“ říká Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY.

Díky tomu se také zvyšuje atraktivita družstva pro střadatele, firmy a podnikatele. Družstvo loni poskytlo úvěry ve výši 1,2 miliardy korun, což je podobná suma jako v roce 2022. Objem úvěrů pro firmy a podnikatele se však meziročně zvýšil z 0,5 na 1,1 miliardy korun.

„Uplynulý rok byl pro řadu podnikatelů náročný, protože naplno pocítili důsledky vysokých úrokových sazeb v kombinaci s poklesem ekonomiky a poptávky po řadě produktů. Řada z nich proto potřebovala poměrně rychle zřídit překlenovací úvěry nebo jiné formy úvěrových linek na posílení cash-flow. Díky tomu, že mezi podnikateli jsme známí svým rychlým a osobním přístupem, se proto ve větší míř, než dříve obraceli právě na nás,“ vysvětluje Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY.

I díky těmto výjimečným výsledkům se NEY spořitelní družstvo nachází v nejlepší ekonomické kondici za celou dobu svého fungování.

První čtvrtletí 2024 zakončilo NEY s rekordním ziskem a bilanční sumou nad 3 miliardami korun

V letošním roce se NEY soustředí na další posilování v oblasti firemního financování, což se pozitivně projevuje i v průběžných hospodářských výsledcích. V prvním čtvrtletí hospodařilo s předběžným ziskem 14 milionů korun, což je nejvíce v jeho dosavadní historii. Bilanční suma družstva také poprvé přesáhla hranici 3 miliard korun. „V uplynulém roce jsme rozšířili tým našich specialistů pro malé a střední firmy, což se pozitivně projevilo už začátkem letošního roku. Věříme, že v kombinaci s oživením ekonomiky a klesajícími úrokovými sazbami České národní banky dojde k dalšímu zvýšení poptávky po úvěrech právě ze strany menších subjektů. Proto bychom letos rádi zvýšili objem poskytnutých úvěrů minimálně o 10 %,“ říká Lukáš Hartl


NEY spořitelní družstvo je tradiční česká finanční instituce, která je na trhu od roku 1999. Dlouhodobě poskytuje jedny z nejvyšších úroků na termínovaných vkladech pro spotřebitele a zároveň se věnuje poskytování úvěrů pro podnikatele, zejména pro malé a střední firmy.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Výsledky:

10.06.2024  Skupina Geis v roce 2023 výrazně rostla Tisková zpráva (Tisková zpráva)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688