Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  14.05.2024 13:05:25

Společnost Air Products hlásí za druhé čtvrtletí roku 2024 upravený zisk na akcii ve výši 2,85 USD

Společnost Air Products (NYSE:APD) dosáhla za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2024 zisk na akcii podle GAAP ve výši 2,57 USD, což je o 30 procent více než v předchozím roce. Upravený zisk na akcii ve výši 2,85 USD se meziročně zvýšil o čtyři procenta. Čistý zisk podle GAAP dosáhl výše 581 milionů USD a oproti předchozímu roku vzrostl o 29 procent. Čtvrtletní dividenda vzrostla na 1,77 USD na akcii, což je 42. rok po sobě, kdy se dividenda neustále zvyšuje.

Dobré výsledky byly dosaženy hlavně díky příznivé cenotvorbě a snižování provozních nákladů. Tržby za druhé čtvrtletí ve výši 2,9 miliardy USD se oproti předchozímu roku snížily o osm procent, což ale nemělo žádný dopad na čistý zisk. Upravený zisk EBITDA ve výši 1,2 miliardy USD vzrostl oproti předchozímu roku o čtyři procenta, navzdory nižším příjmům z kapitálových poboček.

Čistá marže podle GAAP ve výši 19,8 procenta se oproti předchozímu roku zvýšila o 570 bazických bodů a upravená marže EBITDA ve výši 40,9 procenta se také zvýšila o 490 bazických bodů, což zahrnovalo pozitivní efekt nižších nákladů na energie.

Předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Air Products Seifi Ghasemi k výsledkům uvedl: „Zaměřili jsme se na tvorbu cen a snižování nákladů a ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2024 jsme dosáhli výsledků navzdory náročným ekonomickým a geopolitickým okolnostem. Náš upravený zisk na akcii ve výši 2,85 USD překonal horní hranici našeho výhledu pro toto čtvrtletí. Naše upravená marže EBITDA ve výši 40,9 % je špičkou v oboru, stejně jako naše výsledky v oblasti bezpečnosti. Jsme přesvědčeni, že budeme i nadále vytvářet hodnotu pro akcionáře a plnit naše závazky. Rovněž upevňujeme své vedoucí postavení v oblasti energetické transformace, neboť pokračujeme v realizaci našeho strategického portfolia nízkouhlíkových a bezuhlíkových vodíkových projektů po celém světě.“

Nejdůležitější události z poslední doby

Již šestý rok po sobě byla společnost Air Products zařazena mezi 100 nejudržitelnějších společností časopisu Barron's. Společnost udržuje vedoucího postavení v oblasti tankování vodíku, které potvrzuje plánem na výstavbu nových multimodálních čerpacích stanic v Duisburgu a Meckenheimu v Německu a sítě stanic mezi Edmontonem a Calgary v kanadské Albertě pro těžká nákladní vozidla s dlouhým dojezdem.

Výhled

Společnost Air Products nadále očekává za fiskální rok 2024 výhled upraveného zisku na akcii ve výši 12,20 až 12,50 USD, což je o šest až devět procent více než v předchozím roce. Pro třetí čtvrtletí fiskálního roku činí výhled upraveného zisku na akcii 3,00 až 3,05 USD. Celkové kapitálové výdaje společnost očekává ve výši 5,0 až 5,5 miliardy USD.

Výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2024 podle obchodních segmentů a další podrobnosti najdete ve zprávě na webových stránkách Air Products:
www.airproducts.com/company/news-center/2024/04/0430-air-products-fiscal-2024-second-quarter-earnings.


Air Products (NYSE: APD) je přední světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, která na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává potřebné technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl, až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu. Společnost vyvíjí, navrhuje, staví, vlastní a provozuje některé z největších světových průmyslových plynárenských projektů. To zahrnuje projekty v oblasti zplyňování, které udržitelně přeměňují bohaté přírodní zdroje na syntetický plyn pro výrobu vysoce hodnotné energie, paliv a chemikálií, projekty na zachytávání uhlíku a světové projekty bezuhlíkového vodíku, které podporují globální ekologickou dopravu a přechod na bezemisní energetiku.

Společnost dosáhla ve fiskálním roce 2023 obratu ve výši 12,6 miliard USD z operací v 50 zemích světa a její současná tržní kapitalizace činí přibližně 60 miliard USD. Více než 23 000 kvalifikovaných a talentovaných zaměstnanců je vedeno vyšším posláním společnosti Air Products vytvářet inovativní řešení přínosné pro životní prostředí, podporovat udržitelný rozvoj a řešit výzvy, kterým čelí zákazníci, komunity i celý svět

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St 10:02  Nvidia se vzpamatovává z 540miliardového výplachu Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
St   9:45  VW nalije postupně do elektroautomobilky Rivian až 5 mld. USD Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
St   0:35  25. června: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688