olomouc.eu (Olomouc)
Výletní tipy  |  10.05.2024 07:24:00

Program pro všechny generace, to je Den pro rodinu na Horním náměstí v Olomouci

Program pro všechny generace, to je Den pro rodinu na Horním náměstí

Na Mezinárodní den rodiny, který připadá na 15. května, připravilo město Olomouc program pro všechny generace. Na Horním náměstí se budou prezentovat poskytovatelé sociálních služeb a volnočasových aktivit. Na pódiu se od 10 do 18 hodin vystřídá pestrá paleta hudebních a tanečních vystoupení.

Mezinárodní den rodiny si město připomíná každoročně, letošní akce ale bude oproti předchozím ročníkům větší a program pestřejší. „Nejsou to jen rodiče a děti, ale také babičky a dědové, z nichž mnozí potřebují nějakou radu nebo formu pomoci. Proto letos oslavu rodin propojujeme také s prezentací poskytovatelů sociálních služeb,“ vysvětlila náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská. „Chceme lidem vysvětlit, co všechno sociální služba je, a co obnáší. Někdo potřebuje informace o tom, kam zajít do kroužku, někdo shání doučování a jiný se třeba potřebuje ujistit, že jeho vnuk netráví u počítače moc času. To všechno jsou služby, o kterých by měli rodiče a prarodiče vědět dříve, než je začnou potřebovat,“ objasnila náměstkyně.

Pestrý program na pódiu

Na pódiu se během středy 15. května vystřídá řada účinkujících. Kulturní program zajistí Cirkus LeVitare, Hudební Institut, Divadlo pro děti eMILLIon či dětské hudební a taneční skupiny, na návštěvníky čekají ale i edukační vystoupení poskytovatelů sociálních služeb, takže se dozvědí, jak se chovat k nevidomému s vodicím psem a podobně. Program vyvrcholí v 17 hodin, kdy začne koncert Ústřední vojenské hudby Praha, společně se sólisty Radkou Fišarovou, Martinem Chodúrem, Kateřinou Dabrowskou či Bronislavem Pawlowskim.

Nabídka poskytovatelů sociálních služeb

V rámci veletrhu sociálních služeb se budou prezentovat na čtyři desítky jejich poskytovatelů. Mezi nimi například organizace Člověk v tísni, Charita Olomouc, Společnost pro ranou péči, Sociální služby pro seniory, Spolek Trend vozíčkářů, Středisko sociální prevence, Tyfloservis, Poradna pro ženy a dívky, Rodinné centrum Heřmánek, Centrum pro rodinu a děti a mnoho dalších. „Téměř každý z poskytovatelů připravil zajímavé nebo hravé ukázky ze své činnosti. V průběhu celého dne si budou moci zájemci u stánků vyzkoušet například chůzí s bílou holí překážkovou dráhou, jízdu na mechanickém vozíku, tandemovém kole a handbiku, manipulaci s figurínou či kompenzační pomůcky pro osoby se zdravotním postižením a seniory,“ vyjmenovala Dagmar Prachniarová z Odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu, který rovněž představí některé ze svých náplní práce.

Dílny pro děti, hasiči i strážníci

Nabídku volnočasových aktivit představí řada institucí, které ve městě působí. „U stánku Centra Semafor bude možnost si vyzkoušet jízdu na tříkolkách či odrážedlech, svůj program a aktivity představí také Knihovna města Olomouce, Vlastivědné muzeum Olomouc, Pevnost poznání, Dům dětí a mládeže či Univerzita Palackého. Chybět nebude ani nabídka Informačního centra Olomouc, nebo Olopoint,“ vyjmenovala za organizátory vedoucí oddělení cestovního ruchu a informačního centra Lucie Bartovská.

U jednotlivých stánků se budou prezentovat také hasiči, městští strážníci či Armáda ČR. Děti jistě ocení ohrádku se zvířaty ze zoo Olomouc, dospělí pak některou z odpočinkových zón. Dopoledne nabídne soutěže pro žáky základních škol, ale doprovodný program bude cílit také na seniory a rodiny s dětmi. Na Horním náměstí budou po celou dobu akce k dispozici také stánky s občerstvením.

Kompletní program a všechny podrobnosti jsou na webu prorodinu.olomouc.eu.

| Poslední úprava: 10. května 2024 (pá)

A.I.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688