Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  18.04.2024 13:48:00

Středočeský Kraj hodlá podpořit budování turistické infrastruktury 12 miliony korun

Krajská rada doporučila ke schválení dotační program na podporu doprovodné infrastruktury cestovního ruchu. Budování stanovišť pro obytná auta, záchytných parkovišť nebo vývazišť, hodlá kraj podpořit 12 miliony korun. Žádosti budou moci obce a právnické či fyzické osoby, v případě schválení zastupitelstvem, podávat od poloviny června.

Dotace jsou určeny na podporu rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji. Účel dotačního programu vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Švenda: „Obliba Středočeského kraje jako turistické destinace neustále stoupá, zároveň ale vnímáme nabídku turistické infrastruktury jako nedostatečnou. Právě proto chceme obcím a také dalším subjektům nabídnout finanční prostředky na vybudování potřebného vybavení, které návštěvníkům kraje přinese větší komfort, a zároveň umožní omezit případné negativní důsledky zvýšeného turistického ruchu.“ Konkrétní zaměření dotací se týká rozvoje karavaningu, rekreační plavby, budování záchytných parkovišť včetně dopravního a orientačního značení a modernizace cyklistické infrastruktury. „Pro rozvoj cestovního ruchu je nezbytné, aby také doprovodná infrastruktura reflektovala potřeby a nároky současnosti. V rámci programu tak může být podpořena rovněž projektová příprava v souvislosti s žádostmi o dotace z evropských či národních dotačních titulů,“ upřesňuje radní Švenda.

Program, v němž je pro letošní rok alokováno 12 milionů korun, je určen pro obce, které mohou čerpat finance na vybudování potřebné doprovodné infrastruktury, která pomůže s rozvojem cestovního ruchu v jejich lokalitě. Žádosti mohou podávat také právnické či fyzické osoby. Ty musí současně s žádostí o dotaci doložit prohlášení obce, na jejímž území má být projekt realizován, že výsledek projektu bude sloužit k rozvoji cestovního ruchu. Příjem žádostí o finanční podporu bude, v případě schválení programu zastupitelstvem kraje, otevřen od 14. 6. do 8. 7. 2024.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688