valasskemezirici.cz (Valašské Meziříčí)
Z regionů  |  08.04.2024 17:04:00

Podnikání se ve Zlínském kraji daří nejlépe ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí se prosadilo v letošním ročníku srovnávacího výzkumu Město pro byznys. Další stupně vítězů v rámci Zlínského kraje obsadily Rožnov pod Radhoštěm a Vsetín. Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí v rámci celé České republiky každoročně 205 měst a obcí s rozšířenou působností a městské části Hlavního města Praha. Výzkum zpracovává analytická agentura Datank. Krajské výsledky jsou vyhlašovány v rámci regionálních setkání Svazu měst a obcí ČR.

Valašské Meziříčí má kvalitní webové stránky z pohledu podnikatele
Více než dvacetitisícové město na soutoku Vsetínské a Rožnovské Bečvy se může v rámci všech měst s rozšířenou působností ve Zlínském kraji pochlubil nejlepšími webovými stránkami z pohledu podnikatele, který na nich najde v přehledné podobě vše potřebné pro komunikaci s veřejnou správou a řadu dalších užitečných informací a odkazů. Ve městě myslí na elektromobilitu, alespoň o tom svědčí v regionu nejvyšší počet dobíjecích stanic v přepočtu na 100 firem. Radnice vynakládá dostatek finančních prostředků zejména do oblasti bydlení, veřejné dopravy a sportu. Podnikatele jistě potěší v rámci Zlínského kraje relativní dostatek volných pracovních sil. Potenciálem rozvoje podnikání i do budoucna je nízký index stáří, tedy poměr osob starších 65 let ku osobám mladším15 let. Počet obyvatel ve Valašském Meziříčí nadto při srovnání s ostatními městy nadprůměrně stoupá.
Jsem starostou Valašského Meziříčí desátým rokem a je to poprvé, co jsme získali toto prestižní ocenění, takže si ho moc vážím. Je to výsledek dlouhodobé práce nejenom radnice, ale určitě i podnikatelů a občanů našeho města, kteří často chodí s podněty, které zapracováváme. Zmínil bych nárůst počtu obyvatel. Naše město se velmi dobře vypořádalo s ukrajinskými uprchlíky. Našli jsme pro ně ubytování a co je důležité, naši podnikatelé pro ně našli práci, říká starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

V Rožnově pod Radhoštěm podnikatelů přibývá, Vsetín zvítězil v mystery testování
Stříbrný Rožnov pod Radhoštěm zaznamenává nadprůměrný meziroční nárůst počtu ekonomických subjektů. V rámci Zlínského kraje je zde nadprůměrný rovněž počet dokončených bytů v přepočtu na 1 000 obyvatel. Radnice se může pochlubit vysokou likviditou a také v rámci regionu nadprůměrnými daji věnovanými do oblasti kultury a vzdělávání. Podnikatele může potěšit nízký koeficient daně z nemovitosti. Třetí Vsetín se blýskl v testu elektronické komunikace. Ten prostřednictvím fiktivních podnikatelských dotazů ověřuje, jak kvalitně a jak rychle odpovídají živnostenské úřady na dotazy podnikatelů. Ve Vsetíně se rovněž nachází velké množství firem svíce než 250 zaměstnanci, měřeno k celkovému počtu ekonomických subjektů. Radnice se může pochlubit v rámci kraje vůbec nejnižšími náklady na dluhovou službu.



Zpracoval:
David Pavlát
Project Director
Communa
777 771 087
david.pavlat@communa.cz
Zodpovídá: Mgr. Veronika Macková
Vytvořeno / změněno: 8.4.2024 / 8.4.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688