Z regionů  |  25.02.2024 07:30:00

Wiadomości w języku polskim - Już od dwu miesięcy przy granicznym Moście Przyjaźni w Cieszynie działa polsko-czeskie centrum informacji turystycznej. Jedną z jego atrakcji jest – replika tramwaju. (video)

Wiadomości w języku polskim 🇵🇱🇨🇿 Już od dwu miesięcy przy granicznym Moście Przyjaźni w Cieszynie działa polsko-czeskie centrum informacji turystycznej. Jedną z jego atrakcji jest – replika tramwaju. Wagon jest dokładnie taki sam, jak ten, który ponad 100 lat temu jeździł na najkrótszej w Europie, bo liczącej niespełna 2 km trasie tramwajowej łączącej prawo i lewobrzeżną część miasta,

🇨🇿 Už dva měsíce funguje u hraničního mostu Družby v Těšíně polsko-české turistické informační centrum. Jednou z jeho zajímavostí je replika tramvaje. Vagón je stejný jako ten, který před sto léty jezdil po nejkratší trati v Evropě, která byla dlouhá pouhé dva kilometry a spojovala části města na levém břehu na pravém břehu řeky Olše.

🇵🇱 Tegoroczna zima raczej nie sprzyja tradycyjnym zimowym sportom. W polskiej szkole podstawowej w Cierlicku znaleźli na to sposób: jej uczniowie co tydzień wyjeżdżają na stadion, gdzie uczą się podstaw łyzwiarstwa.

🇨🇿 Letošní zima tradičním zimním sportům moc nepřeje. Na polské základní škole v Těrlicku to vyřešili po svém: její žáci každý týden vyráží na zimní stadion, kde se učí základy bruslení.

🇵🇱 Niespełna dwa miesiące pozostały do finału Festiwalu Piosenki Dziecięcej – konkursu śpiewaczego z udziałem uczniów polskich szkół podstawowych w regionie. Poprzedzą go przesłuchania, które wyłonią jego uczestników.

🇨🇿 Už jen dva měsíce zůstaly do finále Festivalu dětské písně. Pěvecká soutěž pro žáky polských základních škol v regionu se bude konat už poosmnácté. Nejdřív ale proběhne soutěžní předkolo, během kterého se rozhodne, kdo vystoupí na galakoncertu.

Zpravodajství v polském jazyce

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688