Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Studium  |  01.11.2023 15:35:09

Talentovaní studenti míří za úspěchem pod vedením technologických expertů


Osmý ročník vzdělávacího programu Seeds for the Future má za sebou zdárné finále. Dvanáct vysokoškolských studentů a studentek dokončilo minulý týden intenzivní osmidenní školení organizované společností Huawei, během kterého rozvíjeli své znalosti v řadě oblastí, jako jsou umělá inteligence, 5G a cloud computing. Účastníci také po celý týden pracovali v týmech na vlastním technologickém projektu pod hlavičkou dlouhodobé iniciativy Huawei Tech4Good.

Mezinárodní vzdělávací program Seeds for the Future pořádá společnost Huawei už patnáctým rokem. V České republice se koná od roku 2016 a pravidelně nabízí studentům možnost rozvíjet své nadání pod vedením špičkových expertů v oblastech nejmodernějších technologií. „Máme radost, že i v Česku se program těší velké oblibě a že se nám i letos sešla řada nadšených a talentovaných účastníků,“ uvádí Gabriela Löbel, manažerka CSR aktivit ve společnosti Huawei. „Vzdělání je jeden z nejpřínosnějších darů, který můžeme dát mladým lidem do budoucna. My máme tu možnost nabízet prohloubení znalostí v jednom z nejvíce dynamických oborů a doufáme, že tak přispějeme i k úspěšnému kariérnímu startu našich absolventů.“

Vedle odborného technologického know-how se účastníci programu mohli seznámit se zajímavostmi z čínské kultury a virtuálně se podívat do centrály Huawei v čínském Šen-čenu. Stejně jako v uplynulých letech byl důraz kladen také na škálu praktických dovedností, které studentům pomohou čelit tvrdé konkurenci v oboru. „Zcela jistě jsme si otestovali a zlepšili naše ‚soft skills‘, a to jak během různých částí programu, kde jsme museli v krátkém čase zpracovávat jistá témata a následně je prezentovat, tak i během finální prezentace našeho projektu,“ prohlásil student ostravské VŠB-TUO Michal Vaněk.

Vlastním projektům pod hlavičkou Tech4Good byla věnována zhruba třetina celého programu. Studenti pracovali ve skupinkách na inovativních konceptech s potenciálem řešit významné problémy a měnit svět k lepšímu. „Vyvíjet svůj vlastní nápad společně se skupinou bylo velmi přínosné,“ uvedl další student
z VŠB-TUO Jiří Štípal a souhlasila s ním řada ostatních. „Celým procesem od identifikace problému přes hledání řešení, stanovení byznysového modelu až po finální prezentaci nás provedla zkušená mentorka, která nám vždy poskytla zpětnou vazbu a dokázala nás motivovat, abychom projektu věnovali hodně úsilí,“ uvedla Melánie Klvaňová, studentka brněnské Masarykovy univerzity.

Jednalo se přitom o značně pokročilé projekty. Například studentský tým pod vedením leadera Daniela Křižanského v rámci soutěže Tech4Good vymyslel speciální vestu, která na principu optických vláken dokáže monitorovat funkce lidského těla, jako jsou tepová frekvence, EKG a dech. Do budoucna by tato chytrá vesta mohla umožnit lékařům zprostředkování dat v reálném čase na dálku. Projekty byly v závěru programu prezentovány účastníkům a porotě z celého světa. „Mezinárodní prostředí nám umožnilo získat z první ruky představu o problémech, kterým čelí účastníci z ostatních zemí, což se odráželo v jejich projektech zaměřených na řešení těchto výzev. Pohled na způsob řešení a přístup ostatních skupin k různým problémům je skvělá zkušenost,“ dodal Michal Vaněk.

Vzdělávací iniciativou Seeds for the Future prošla už více než stovka tuzemských vysokoškoláků. Stejně jako v uplynulých letech i letos organizátoři ocení vybrané účastníky možností účasti na doprovodných akcích. Michal Vaněk zamíří společně s mezinárodní skupinou studentů na prosincovou konferenci Organizace spojených národů o změně klimatu COP28, která se bude konat v Dubaji. Na jednoho z absolventů také čeká týdenní vzdělávací pobyt v Číně. Pro všechny účastníky, kteří program úspěšně dokončí, je k dispozici platforma, v rámci níž se studenti mohou účastnit dalších společných aktivit.


Jiří Janeček                            

Senior PR manažer a tiskový mluvčí společnosti Huawei
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688