trinecko.cz (Třinec)
Z regionů  |  07.09.2023 08:03:00

Třinec - Informace k řešení dopravy po dobu opravy silnice III/4681

V tomto příspěvku přinášíme informace o průběhu opravy silnice v Oldřichovicích, o výlukových jízdních řádech, objízdných trasách pro automobilovou dopravu a další důležité informace.
Oprava - Oldřichovice
 

 
 
Vážení občané Oldřichovic a Tyry,
konečně jsme se dočkali dlouho očekávané opravy silnice III/4681. Tato komunikace patří Moravskoslezskému kraji, který město o plánované opravě informoval v průběhu srpna 2023 s tím, že pokud by se stavba odsunula na další rok, nemusely by již být vyčleněny finanční prostředky a realizace stavby by se pak mohla odložit na neurčito. Město vyvinulo maximální úsilí, aby dopad na život občanů byl co nejmenší. Jsme si vědomi toho, že to nebude jednoduché, ale věříme, že vše zvládneme a koncem října již budeme jezdit po nové silnici.

Náklady: 14,5 milionu korun.
Zahájení uzavírky: 18. září 2023.
Plánované ukončení uzavírky: 29. října 2023.
Pozn. Následně budou pokračovat dokončovací stavební práce.
Použitá technologie „recyklace“ za studena:
  • Ekologičtější.
  • Ekonomičtější.
  • Nevzniká středová spára, dlouhodobější životnost povrchu silnice.
- V úseku cca 1,7 km bude umožněn průjezd pouze vozidlům IZS a vozidlům s povolením vjezdu.

- V úseku cca 1,7 km bude umožněn průjezd pouze vozidlům IZS a vozidlům s povolením vjezdu.

- Od „české školy“ bude možné pro příchod k polské ZŠ a MŠ využít chodník vedle silnice.

- Od křižovatky na Karpentnou k polské MŠ a ZŠ bude pohyb umožněn pouze chodcům, a to v bezpečné části (koridoru) stavby, kde nebudou probíhat práce. Stavba bude označena značkou „Procházíte stavbou“. Bude potřeba dbát zvýšené opatrnosti.

- V daném úseku nebude umožněn průjezd cyklistům.

! Úplná uzavírka ! Úplná uzavírka pro všechny vozidla bez výjimky bude trvat cca 1 týden. V době úplné uzavírky bude umožněn po silnici pouze pohyb chodcům. Termín úplné uzavírky bude upřesněn a bude se odvíjet od průběhu stavby, resp. od klimatických podmínek.

POVOLENÍ VJEZDU DO ÚSEKU SILNICE III/4681

 

O povolení vjezdu můžou žádat občané s bydlištěm podél rekonstruované části silnice III/4681, kteří nemají možnost objízdné trasy či parkování vozidel mimo dotčenou část komunikace. Bližší informace o povolení vjezdu poskytne zhotovitel stavby na: +420 606 745 392.

VÝLUKOVÉ JÍZDNÍ ŘÁDY

Provoz městské autobusové dopravy ve dnech od 18. 9. 2023 do 29. 10. 2023 z důvodu opravy silnice III/4681 v Oldřichovicích bude v úseku autobusových zastávek Třinec, Oldřichovice, česká školaTřinec, Oldřichovice ke Karpentné veden následovně:

Linka 866712 Třinec, Tyra -Třinec, Karpentná - Vendryně-Třinec, Lyžbice - Třinec, aut. st. - Třinec, Konská, žel.st., která b ude vyjíždět ze zastávky Tyra, hájenka přes zastávku Oldřichovice, ke Kartpentné a pak po všech zastávkách přes Karpentnou, Bystřici a Vendryni. Obdobně v opačném směru.

Linka 866714 Oldřichovice, škola -Lyžbice, Terasa konečná/Lyžbice, nám. T. G. Masaryka - aut. st. - žel.st. bude vyjíždět ze zastávky Oldřichovice, česká škola ve směru železniční stanice.

 

Po dobu uzavírky jsou pro výše dotčené linky zpracovány výlukové jízdní řády s prioritou na zajištění dopravy cestujících do zaměstnání a škol.

Ze zastávky Tyra, hájenka, zejména pro žáky, odjíždí spoj linky 712 v 6:50, který bude obsluhovat zastávky po trase linky až po zastávku Oldřichovice, Na linii a pak až Vendryně, Na Černovském – Lyžbice, rest. Zobawa – Lyžbice, škola – Lyžbice, nám. T. G. Masaryka – magistrát – aut. st. s příjezdem v 7:31.

Žáci, kteří pokračují do základních škol v Oldřichovicích, nemusí vystupovat z tohoto autobusu, protože tento spoj bude v 7:35 z autobusového stanoviště po lince 714 pokračovat přes Terasu do zastávky Oldřichovice, česká škola. Obdobně pojedou spoje v opačném směru.

Ze zastávky Oldřichovice, česká škola pojede spoj linky 714 v 7:00 přes zastávku „obecní domy“ s příjezdem na autobusové stanoviště v 7:12 a se závlekem na zastávku „základní škola“ s příjezdem v 7:14. Další spoj linky 714 pojede ze zastávky Oldřichovice, česká škola v 7:10 přes zastávku Terasa konečná, Lyžbice, škola a s příjezdem na autobusové stanoviště v 7:30. Obdobně pojedou spoje v opačném směru.

Na portálu http://www.portal.jizdnirady.czjsou již k dispozici výlukové jízdní řády městské autobusové dopravy. Koordinátor ODIS zpracovává výlukové jízdní řády i příměstských autobusových linek 862766 a 862764, které budou také doplňovat zajištění provozu dané lokality.

 

Po dobu uzavírky nebudou obsluhovány zastávky Oldřichovice, polská školaOldřichovice, rest. Na rozcestí – Oldřichovice, u lanovky – Oldřichovice, ves.


Sledujte internetové stránky města, stáhněte si chytrou aplikaci Třinec v mobilu (apka.trinecko.cz), sledujte regionální tisk a média. Děkujeme.

PŘEHLED UZAVÍREK
Přehled uzavírek

OBJÍZDNÉ TRASY PRO AUTOMOBILOVOU DOPRAVU
Objízdné trasy



 

 
Zodpovídá: Ing. Stanislav Cieslar
Vytvořeno / změněno: 7.9.2023 / 7.9.2023 | Zveřejnit od-do: 7.9.2023-31.10.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688