Město Jičín (mujicin.cz)
Z regionů  |  06.09.2023 12:23:00

Jičín investuje do obnovy školních kuchyní

Rada města schválila záměr opravy vzduchotechniky ve školní kuchyni ZŠ Husova. Na akci je zpracován návrh od společnosti Čech vzduchotechnika s.r.o. s předpokládanými náklady 1,4 milionu vč. DPH. Vzhledem k velmi špatnému stavu plynového agregátu, který v chladném období zajišťuje ohřev nasávaného vzduchu, je renovaci nutné řešit ještě před zimou. RM dále schválila dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo na rekonstrukci kuchyně v Základní škole Poděbradova. Tato rekonstrukce probíhá od jara 2023 a během prací se ukázalo, že kuchyně je v horším stavu, než se předpokládalo. Termín dokončení díla se dodatkem posouvá na 30. 9. 2023.
Logo Jičín
 

 
 

Vzduchotechnika v kuchyni ZŠ Husova spadá ještě do předrevoluční doby a s ohledem na stáří dožívá. Na přívodu venkovního vzduchu je umístěn plynový agregát, který zajišťuje ohřev vzduchu. Odvod vzduchu je pak prováděn přes potrubí s nasávacími mřížkami umístěnými nad spotřebiči a následně odtahem na střechu. Přívod a odtah vzduchu jsou tedy dva nezávislé systémy, mezi nimiž nedochází k žádné výměně tepla. Ohřev chladného venkovního vzduchu je zajišťován pouze plynem, takže celý systém je značně energeticky náročný. Přívodní systém už naneštěstí není schopen provozu. Rada města prozatím schválila záměr celkové opravy s tím, že cenová nabídka bude dále rozpracována a bude zpracována i výjimka z městské směrnice o zadávání veřejných zakázek.

Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo na rekonstrukci školní kuchyně ZŠ Poděbradova navyšuje cenu díla o 155 tisíc Kč vč. DPH, celkově tedy na 12 616 013,94 , a posouvá termín dokončení prací na 30. září. Náhradní systém stravování, zavedený na jaře 2023, bude ještě na začátku školního roku pokračovat. Během prací bylo zjištěno, že stávající obklady v kuchyni jsou na mnoha místech nesoudržné, proto je nutné je odstranit a provést zcela nové obklady včetně doplnění rohů s požlábkem. Po odbourání podlah se zjistilo, že zárubně dveří v kuchyni jsou zrezlé, v rámci dodatku ke smlouvě o dílo bude tedy provedena výměna. Největší vícepráce však vyvstaly tím, že rozsah nutných úprav rozvodů je větší, než předpokládala projektová dokumentace. Například v suterénu bylo nutné upravit části navazující kanalizace z důvodu velmi špatného technického stavu a dále elektrické rozvody v podlaze bylo nutné odstranit, neboť byly vedeny bez ochrany a kdysi při výstavbě kuchyně byly jednoduše zality materiálem, a tak při bouracích pracích nebylo možné zamezit jejich poškození. Elektrické rozvody ve školní kuchyni bude nutné řešit zcela nově a firma zpracuje samostatnou cenovou nabídku, přičemž odhad nákladů je asi 1,5 milionu bez DPH.

-jir-

 
Zodpovídá: Mgr. Jan Jireš
Vytvořeno / změněno: 6.9.2023 / 6.9.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688