mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  16.08.2023 20:53:53

Spojené arabské emiráty - Dopravní infrastruktura, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024

Cílem dubajské strategie autonomní dopravy je do roku 2030 převést 25 % celkové dopravy v Dubaji na autonomní režim a zvýšením efektivity dopravního sektoru do roku 2030 přinést roční ekonomickou návratnost ve výši 100 mld. . Tato nová strategie doplňuje železniční program Spojených arabských emirátů, který byl zahájen jako součást Projektů 50 s investicí v hodnotě 300 mld. .

Cílem dubajské strategie autonomní dopravy je do roku 2030 převést 25 % celkové dopravy v Dubaji na autonomní režim. Očekává se, že strategie přinese roční ekonomické příjmy ve výši 130 mld. v několika odvětvích snížením nákladů na dopravu, emisí uhlíku a nehod a zvýšením produktivity jednotlivců. Tato strategie pomůže snížit náklady na dopravu o 44 %, což povede k úsporám až 5,4 mld. ročně. Pomůže také ušetřit 9 mld. ročně snížením znečištění životního prostředí o 12 % a zvýšením efektivity dopravního sektoru v Dubaji do roku 2030 přinese roční ekonomickou návratnost ve výši 100 mld. .

Železniční program s investicí v hodnotě 13 mld. USD představuje integrovanou strategii pro nadcházející desetiletí. Zahrnuje národní síť železničních projektů, které by spojily sedm emirátů a klíčová města země. Očekává se, že program vytvoří ekonomické příležitosti ve výši 50 mld. USD.

Cílem programu je rozvíjet udržitelný systém silniční dopravy, který podporuje hospodářský rozvoj ve všech odvětvích, včetně životního prostředí, průmyslu a cestovního ruchu, propojit klíčová centra průmyslu a výroby v zemi, otevřít nové obchodní cesty a usnadnit pohyb osob. Do roku 2030 zajistit více než 9000 pracovních míst v železničním a podpůrném odvětví a snížit v příštích padesáti letech emise uhlíku o 70 až 80 %.

Program zahrnuje tři klíčové projekty.

Nákladní železnice – Zahrnuje nákladní dopravu Etihad Rail. První fáze Etihad Rail je plně funkční od roku 2016. V současné době spojuje Ghuwaifat na hranici s Královstvím Saúdské Arábie s přístavem Fujairah na východním pobřeží.

Železniční osobní dopravaCílem je spojit jedenáct měst Spojených arabských emirátů; od Al Sila po Fujairah. Železniční služba, která funguje rychlostí 200 km za hodinu, přepraví cestující z Abú Dhabí do Dubaje za 50 minut a z Abú Dhabí do Fudžajry za 100 minut.

Integrovaná dopravní služba – Bude zřízeno inovační centrum, které zajistí integraci inteligentních dopravních řešení. Síť lehké železnice bude připojena k osobnímu železničnímu systému, aby se usnadnila doprava uvnitř měst Spojených arabských emirátů. Budou také vyvinuta inteligentní řešení, která umožní plánování a rezervaci cest, integraci logistických operací, přístavních a celních služeb a poskytování integrovaných logistických řešení.

Spojené arabské emiráty, počet obyvatel, HDP, inflace, nezaměstnanost, export, import a obchodní bilance, dluh. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024, souhrnná teritoriální informace.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688