Inspirace babičkou z pobřeží se z módy přesouvá i do interiérového designu

Quick-Step, 10.5.2023

Od doby, kdy se módní trend tzv. Coastal Grandmother, který by se volně dal přeložit jako styl babičky z pobřeží (spočívá v kombinaci ležérních kousků, například slaměného klobouku, kabelky a plátěných kalhot), stal hitem TikToku, začal prosakovat i do jiných oblastí, včetně interiérového designu. Představte si útulný baráček u moře s eklektickým vintage interiérem, kde se ponoříte do nostalgické atmosféry, nadčasové elegance a pocitu bezpečí. Kvůli těmto atributům nakonec ani nemusíte cestovat, protože designéři belgického podlahového brandu Quick-Step poskytli tipy, jak se cítit jako u portugalské babičky i u sebe doma.

Jste v duši babičkou nebo dědečkem z pobřeží?

Sníte o útulném domečku, podobném tomu z ikonického filmu Mamma Mia? Nebo o domku na pláži, jaký měla Diane Keaton na Long Islandu ve snímku Lepší pozdě nežli později? Možná jste ve skrytu duše sami tou přímořskou babičkou nebo dědečkem. Je jedno, jak daleko máte do důchodu, tento životní (interiérový, módní..) styl vám může být blízký nehledě na váš věk, což dokazuje jeho popularita na TikToku a podobných sítích využívaných zejména mladšími generacemi. Mimo jiné jde o perfektní kontrast k hektickému životnímu stylu. Filozofie stojící za tímto trendem spočívá v nahrazení rigidních pravidel designu originálním přístupem a spontánním kombinováním eklektických elementů.

To dá vzniknout útulnému a vřelému interiéru, ve kterém se každý může cítit jako doma. Tento styl je totiž více než o čemkoliv jiném o vytvoření pohodové, útulné atmosféry, která nás vybízí ke zpomalení a radosti z maličkostí.

Jemnost s kapkou nostalgie

Jako inspirace pro vytvoření Coastal Grandmother stylu ve vašem interiéru může posloužit moře, není však potřeba jít úplně do důsledku. Co to znamená? Stačí se držet zpátky ohledně klišovitých přímořských interiérových doplňků, jako jsou mušle a kotvy, a zaměřit se spíše na jemné atributy s potenciálem nadčasové elegance. Zkuste sáhnout po světlých barvách slunce a moře, jemných texturách a přírodních materiálech, jako jsou dřevo a proutí. Také lněné závěsy, které při pohybu asociují poletování v přímořském vánku, skvěle doplní tento trend.

Coastal Grandmother styl je nejvíce o sofistikovanosti a osobním přístupu. Na tomto trendu je unikátní zejména kombinace moderního minimalismu a eklektického mixu nostalgických retro prvků. Věnujte nějaký čas návštěvě obchůdku se starožitnostmi a objevte unikátní lustr, vintage keramiku nebo obraz v námořnických barvách. Objevte v sobě ten správný cit pro detail a zkuste nakombinovat moderní prvky s poklady z dob našich babiček. 

 Slow living aneb zpomal, kdo můžeš

Styl Coastal Grandmother, inspirovaný klasickými, nadčasovými interiéry útulných plážových chatek z dob našich babiček a jejich přímořských vrstevnic, klade důraz na pohodlí, jednoduchost a přirozenou krásu. Ne náhodou jsou to tytéž hodnoty, které byly vždy v hledáčku designérského týmu Quick-Stepu. Díky tomu se laminátové i vinylové podlahy tohoto výrobce snadno pokládají a velmi jednoduše udržují, vynikají navíc i z hlediska odolnosti, v interiéru vydrží po dlouhá léta. Díky široké škále dekorů můžete vyjádřit svou osobnost. Vyberete si světlý, přirozeně působící laminát nebo jemnou vinylovou podlahu v hřejivém teplém odstínu? V každém případě je jisté, že se bude jednat o podlahu, která vám umožní proměnit váš interiér v klidný prostor, do kterého se budete rádi vracet.

 

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry