Nový trend plný svěžích barevných tónů - nechte svůj domov rozkvést

Redakce, 6.3.2024
interiér ilustrační

S prvními jarními dny se v nás probouzí touha vnést optimistickou náladu z okolní přírody i do našich interiérů. Pro tento účel je jako stvořený druhý z aktuálních trendů Möbelix. Je plný svěžích barevných tónů, které rozzáří každou místnost.

Trend a kolekci Blooming Daze charakterizuje kombinace chladivých tónů zelené, jimž vévodí decentní šalvějová, a něžných odstínů růžové v čele s pudrově růžovou. Je odpovědí na aktuální tendence vnášet do interiérového designu výraznější barevnost. Jde ruku v ruce s retro tvary i motivy, které bydlení dodávají hravý a veselý náboj.

Pastelová barevnost

Blooming Daze je jako stvořený pro moderní interiéry ve skandinávském designu. Základem je nadčasová bílá ve spojení různými tóny zelené, jako je mátová, šalvějová či zelenkavě šedá. Jako šťavnaté akcenty se uplatňují detaily v odstupňovaných odstínech růžové od tlumené starorůžové po energickou růžovooranžovou. Pro zjemnění a oživení chladné bílé se zde uplatní pár kousků v hřejivé krémové, zejména čalouněný nábytek či kožešiny a koberce.

Organické tvary

Cílem aktuálních trendů je do interiéru dostat přívětivější ráz. Kromě výraznější barevné palety jsou hlavním prostředkem, jak toho docílit, oblé tvary. Není však nutné hned měnit kompletní vybavení interiéru – stačí nadčasový minimalistický nábytek doplnit pohovkou  ve tvaru oblázků, organickým křeslem nebo jen kruhovým pufem či odkládacím stolkem. Dalším vděčným způsobem jsou doplňky a dekorace. Prim v současnosti jednoznačně hrají sošky, boubelaté vázy, nápadité květináče a nejrůznější keramické dózy.

V hlavní roli hravost

Pro ty, kdož se v minulosti zhlédli v nadčasovém severském designu, možná přichází ten správný čas doplnit svůj interiér nějakým zajímavým retro kouskem. Buďte IN a vyměňte třeba židle u jídelního stolu za čalouněné nebo dýhované krásky ve stylu 60. let 20. století. Nebo můžete vsadit na retro vzory na textilu, hlavně ty květinové – jako stvořené pro nadcházející jarní a letní období. Komu nechybí smysl pro romantiku, jistě ho osloví keramické sošky ptáčků nebo dózy s motivem srdce.

 

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry