Lidé (Lidé)
Lidé  |  27.04.2023 11:50:08

CEO Venture Club Invest Petr Šedivý se stal členem dozorčí rady společnosti Magna Energy Storage

CEO Venture Club Invest Petr Šedivý se stal členem dozorčí rady společnosti Magna Energy Storage. Od poloviny loňského roku Venture Club organizuje board investorů v projektu výroby baterií HE3DA. Vstupem do dozorčí rady chce Venture Club vylepšit dozorování a pomoci akcelerovat výrobu baterií HE3DA. Projekt se totiž potýká se zpožděním sériové výroby a prozatím se nedaří dosahovat očekávaných výsledků ve vytyčeném čase. Petr Šedivý, jako nový člen dozorčí rady tak získává lepší přístup k informacím, kontrole společnosti a možnost klást otázky představenstvu.

Petr Šedivý

Na prvním zasedání dozorčí rady 3. dubna byl současně zvolen také její nový předseda, kterým se stal Milan Rýdl, zástupce Battery Unite, subjektu sdružujícího největší část investorů projektu výroby baterií HE3DA. Změny v dozorčí radě Magna Energy Storage jdou ruku v ruce se změnami v managementu, personální politice firmy a v řízení společnosti, která aktuálně postupně navyšuje výrobu baterií.

CEO Venture Club Invest Petr Šedivý ke svému zvolení dodává: “Bývá standardem, že v investovaných projektech má Venture Club zastoupení v dozorčích radách. Snažíme se tak investice podporovat i radou nebo mentoringem a současně kontrolovat a poskytovat svým investorům ověřené a aktuální informace o projektech.V kontextu, kdy firma začíná nabírat zakázky, věříme, že se povede rychleji zvyšovat i produkci a rok 2023 skončí poprvé pozitivním výsledkem hospodaření.”

Magna Energy Storage a výroba baterií HE3DA byla dosud výjimkou. Nicméně, celkový objem ke 200 milionům v různých formách investic do projektu, zavázal Venture Club Invest k vyšší participaci na dozorování projektu, v co největší snaze ochránit investici klubových členů a spolupracujících subjektů.

“Přes veškerá možná rizika vstup do dozorčí rady Magna Energy Storage vnímáme jako velkou výzvu a současně to také považujeme z naší strany za zodpovědné chování” dodává Petr Šedivý.


Petr Šedivý je investor, CEO a společník Venture Club Invest, servisní organizace privátního klubu investorů Venture Club, který se věnuje velmi specifickému sektoru investic, ležícímu svým objemem někde napůl cesty mezi private equity a venture fondy. Petr Šedivý, původním vzděláním lékař, má více než dvacetiletou zkušenost v obchodu a vedení firem. Zná z praktické stránky obchod, marketing, strategické plánování v oblasti řízení lidských zdrojů i ekonomiku. Klub který vede, sdružuje a propojuje investory se zájemci o financování jejich podnikatelských záměrů.

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 250 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o . Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 500 milionů , z toho v roce 2022 to bylo přes 90 milionů . Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert a developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, z běžících investic projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, či výrobce baterií HE3DA Magna Energy Storage.

Společnost Magna Energy Storage a.s. byla založena v květnu 2017 s cílem vybudování nového závodu na výrobu vysokokapacitních baterií baterií HE3DA® v Průmyslové zóně František, obec Horní Suchá. Jedná se o ryze českou akciovou společnost bez účasti zahraničního kapitálu. Společnost HE3DA s.r.o. poskytla společnosti Magna Energy Storage a.s. práva k využívání svých patentů. Na základě těchto patentů společnost Magna Energy Storage a.s. vyrábí baterie HE3DA® 3D vyvinuté českým vědcem a vynálezcem ing. Janem Procházkou, aktuálně v provedení Robusta, které je vhodné k mnoha aplikacím, především však ke skladování energie, vyrovnávání, nabíjecím stanicím, či náhradě olověných baterií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688