kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  16.03.2023 12:46:21

Zlínský kraj vidí budoucnost v digitálních technologiích. Podpořil konferenci věnovanou blockchainu

Kraj vidí budoucnost v digitálních technologiích. Podpořil konferenci věnovanou blockchainu

O blockchainu, kryptoměnách, NFTs, Metaverse a dalších aktuálních trendech ze světa digitálních technologií promluví ve Zlíně špičky z oboru i známí influenceři. Druhý ročník konference Block´23 se uskuteční v sobotu 15. dubna.

ZLÍNSKÝ KRAJ – Fanoušci blockchainu a všichni, kteří se o této technologii chtějí dozvědět více, mají příležitost zúčastnit se konference Block’23. Zázemí pro její konání našli pořadatelé opět na Fakultě managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Konferenci, věnovanou technologii známé především díky kryptoměnám, jako je Bitcoin, významně podpořil i Zlínský kraj.

„V digitálních technologiích je budoucnost. Pokud Zlínskému kraji nemá ujet pomyslný vlak, musí pomáhat vytvářet v regionu klima pro rozvoj technologických firem. A jejich největším bohatstvím jsou kvalifikovaní a schopní lidé. Kraj a univerzita jsou partnery konference právě proto, že je jedinečnou šancí, jak k nám přilákat odborníky, ale i zájemce o technologie z řad veřejnosti,“ říká Tomáš Janča, předseda Výboru zastupitelstva Zlínského kraje pro rozvoj podnikatelských aktivit.

Konference přivede do krajského města řadu profesionálů a inovátorů z oboru, se kterými budou moci účastníci diskutovat nejen o posledních trendech, jako jsou Metaverse, NFTs, decentralizované finance a další aplikace blockchainové technologie. Návštěvníci si mohou těšit například na přednášku „Nečekané konsekvence, když se pohybujeme v DeFi od Kirilla Jurana nebo přednášku Jakuba Jedlinského na téma „Tokenomics design aneb Jak nedopadnout jako Luna a Celsius“.

Mezi dalšími řečníky jsou jména jako Jakub “Kicom” Vejmola, Jakub Valníček z Portu Crypto, Kristian Csepcsar z Braiins nebo Marek Kyrsch z Anycoinu a postupně přibývají další. Konference si klade za cíl diskutovat možnosti využití blockchainu nejen coby prostředku směny, ale také v oborech jako jsou umění, internet věcí, finančních služeb a dalších.

Kromě přednášek a panelových diskuzí bude na výběr z celé palety zajímavých workshopů. Účastníci si budou moci technologie sami vyzkoušet. Z nabídky si vybere zkušený programátor i návštěvník, který si chce jen zkusit bezpečně založit kryptoměnovou peněženku.

„Vloni na konferenci dorazilo několik stovek účastníků, takže ji považujeme za úspěšnou. A jelikož jsou mezi řečníky i letos skuteční experti z oboru a program bude opravdu bohatý, věřím, že druhý ročník bude ještě lepší. Velkou pomocí je pro nás podpora kraje a zlínské univerzity, které si velmi vážíme,“ říká Ondřej Mikulčík, jeden z organizátorů konference.

Více informací a možnost se na konferenci registrovat naleznete na webové adrese www.blockchain-konference.cz

Zpracoval: Vladimír Dostálek

16. 3. 2023

? Kontakt pro média:

Soňa Ličková
tisková mluvčí Zlínského kraje
577 043 190, 602 671 376
sona.lickova@kr-zlinsky.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688