Václav Horák (AliaWeb)
Údaje o firmách  |  10.06.2003 09:40:24

Société Générale vítá hodnocení agentury Moody's


Société Générale vítá hodnocení agentury Moody's 6.6. 2003

Praha, 6.června - Société Générale přivítala dnešní hodnocení agentury Moody's, která zvažuje zvýšení hodnocení finanční síly Komerční banky - jednoho z nejdůležitějších členů skupiny Société Générale.

Toto pozitivní hodnocení agentury Moody's je tak v rozporu s některými fámami, které se v České republice objevily a pokoušely se zpochybnit finanční situaci KB a také závazky skupiny Société Générale ke Komerční bance, v níž drží kontrolní balík 60% akcií.

V této souvislosti Société Générale konstatuje, že Komerční banka je finančně zdravou institucí. KB vytvořila v loňském roce nejvyšší zisk na českém bankovním trhu a její kapitálová přiměřenost činila v prvním čtvrtletí letošního roku 13,2%.
Société Générále, stejně jako KB, považuje návrh na konkurs podaný v dubnu 2003 za naprosto neopodstatněný. Předchozí 3 návrhy podané stejnou osobou a společností jí vlastněnou, byly zamítnuty příslušnými soudy, včetně Vrchního soudu, případně staženy samotným navrhovatelem. Poslední návrh bude bezpochyby rovněž zamítnut.

"Komerční banka představuje strategickou součást mezinárodního retailového bankovnictví Société Générale mimo Francii," zdůraznil ředitel komunikace Société Générale Hugues le Bret.

S klientskou základnou přesahující 1,26 miliónu zákazníků zaujímá KB významnou pozici ve všech klíčových segmentech trhu (životní pojištění, správa aktiv, leasingové financování a factoring). Komerční banka také zásadním způsobem přispívá k výsledkům celé skupiny Société Générale.

Didier Alix, generální ředitel Retailového bankovnictví Société Générale a předseda dozorčí rady KB říká: "pro Société Générale představuje KB dlouhodobou oporu ve střední Evropě. Skupina SG se podílí na dalším rozvoji Komerční banky v České republice tím, že podporuje její silné stránky a úspěšné obchodní aktivity ve všech segmentech."

Informace agentury Moody's:
Ratingová agentura Moody's zařadila Komerční bance rating finanční síly stupně D minus do režimu přezkoumání s výhledem na možné zvýšení.
Revizi hodnocení finanční síly Moody's zaměří na čtyři hlavní oblasti. Nejprve půjde o kontrolu výsledků restrukturalizace od doby, kdy Komerční banku převzala francouzská Société Générale. Dále se agentura zaměří na míru úspěchu banky v rozvoji aktivit na trhu služeb běžným klientům.
Třetím bodem zájmu bude celkový rizikový profil a pokrok v řízení rizik. Za čtvrté se Moody's bude zaobírat mírou zlepšení schopnosti vytvářet zisky. Komerční banka má u Moody's rating dlouhodobých závazků na stupni A1 a krátkodobý rating Prime-1. Tato hodnocení jsou založena na podpoře ze strany Société Générale, která vlastní 60 procent akcií banky.

zdroj: KB


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688