Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Auto Moto  |  11.07.2022 00:00:00

Jan Kopecký si připsal desáté vítězství na Rally Bohemia Mladá Boleslav

Drama až do konce a několik sportovních tragédií přinesla závěrečná etapa Bohemia Rally Mladá Boleslav. Po neskutečně vyrovnaném prvním dni se schylovalo k urputnému souboji mezi Václavem Pechem a Janem Kopeckým. Přes noc se však citelně ochladilo, a to nejen nad Mladou Boleslaví, ale také v táboře fanoušků Václava Pecha, který musel odstoupit z technických důvodů hned po první nedělní erzetě. Z vítězství se nakonec radovala dvojice Kopecký – Hloušek.
Rally Bohemia opět vyhrál Jan Kopecký Foto:Petr Linhart
Rally Bohemia opět vyhrál Jan Kopecký Foto:Petr Linhart
 

 
 
Tomu ale předcházelo mnoho zásadních okamžiků. Ani po odstoupení Václava Pecha to Jan Kopecký neměl vůbec snadné. Špatná volba pneumatik v úvodu dne znamenala značnou časovou ztrátu a velmi rychle ho začal stahovat Filip Mareš. Ten se dostal do průběžného vedení na desáté rychlostní zkoušce, a to se solidním, téměř devítisekundovým náskokem. A bylo znát, že vítězství na domácí soutěži je velmi silnou motivací. Rozhodnout tedy měla závěrečná sekce.
Jan Kopecký zatáhl a na dvou testech ukrojil z Filipova náskoku šest vteřin. Do závěrečného průjezdu Zvířeticemi vyrážel Filip Mareš s náskokem 2,5 sekundy, ale pak přišel šok v podobě technické závady, po které musela domácí posádka odstoupit. Vítězství tak připadlo Janu Kopeckému, druhou posádkou v cíli je Simon Wagner s Geraldem Winterem, na třetí pozici se posunul Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou.
„Ještě teď jsem z toho špatný. Zvolil jsem úplně nevhodné pneumatiky do první rundy. To je po všech mých zkušenostech obrovská chyba a doufám, že už ji nikdy neudělám. Pořádně jsem se vytrestal. Pochopitelně jsem pak tlačil, abych Filipa zdolal, protože Venca odpadl na technickou závadu hned ráno. Filip bohužel odstoupil také, ale i tak to byl boj až do posledního kilometru,“ prohlásil před cílovou rampou vítězný Jan Kopecký.
Druhou posádkou v cíli byla rakouská dvojice Simon Wagner – Gerald Winter, která ale neboduje do českého šampionátu. „Těší mě, že jsem mohl opět startovat v České republice a na Bohemia Rally. Byla to velmi obtížná soutěž, ale užili jsme si celý víkend a druhé místo je pro nás dobrý výsledek,“ řekl v cíli rakouský jezdec.
Na třetím místě dokončil Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou, v hodnocení domácího šampionátu jim patří druhá příčka. „Je to sice umístění na úkor Filipa, ale i to k soutěžím patří. Dopoledne jsem chytil defekt na prvním průjezdu Zvířeticemi, mrzí mě to hlavně z důvodu etapového umístění, které mohlo být lepší. Ale na druhou stranu jsme sem také nemuseli dojet. Takže v konečném hodnocení jsme velmi spokojení,“ okomentoval průběh závodu Dominik Stříteský.
Vítěznou posádkou v hodnocení Bohemia Historic Rally Mladá Boleslav se stala dvojice Miroslav Janota – Petr Novák. Rozevláté průjezdy jejich žlutého vozu Opel Kadett Coupé potěšily všechny fanoušky kolem tratí. „Pro nás byla Bohemka strašně náročná, protože od začátku jsme měli snad všechny technické problémy, které mohly nastat. Pořád jsme opravovali, neustále něco řešili. Pak jsem navíc udělal chybu a spadl do příkopu a ven nás tahali diváci. Takže jsme si prošli úplně vším,“ uvedl za cílovou rampou Miroslav Janota.
 

Rally Bohemia 2022

Foto Petr Linhart
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 11.7.2022 / 11.7.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Auto Moto:

Po 11:36  Auta pro 17leté? Češi jsou opatrní realisté Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Po 10:16  17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB - nafta v průměru za 18,85 Kč/litr ČMKB (Českomoravská komoditní burza )






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688