Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Údaje o firmách  |  14.01.2003 08:44:59

Operátoři zatím nabídku ADSL příliš nekomentuí


PRAHA (ČIA) - Zatím bez konkrétních komentářů ze strany providerů a alternativních operátorů zůstal návrh Referenční nabídky velkoobchodní nabídky služeb využívajících technologii ADSL, který jim na konci minulého týdne zaslal Český Telecom. Firmy totiž buď nabídku teprve studují, nebo ji ještě neobdržely. Vyplývá to z dnešní ankety ČIA.

Podle marketingového ředitele společnosti GTS Davida Duroně zatím největší tuzemský alternativní operátor nabídku Českého Telecomu neobdržel. Nabídku ještě nemá k dispozici ani společnost Contactel, již ve středu 14. ledna by ji ale podle ředitele pro regulaci Miroslava Řezníčka měla se zástupci Českého Telecomu projednávat.

"Společnost Aliatel zatím velkoobchodní nabídku analyzuje," uvedla bez bližších podrobností její tisková mluvčí Petra Kopecká. "Nabídka se týká pouze připojení, a ne propojení, o které jsme žádali," sdělila tisková mluvčí Czech On Line Lenka Horáková. "Zásadní rozdíl je, že v případě pouhého připojení nemůžeme konkurovat Českému Telecomu a nebudeme schopni garantovat kvalitu služby ADSL," dodala Horáková s tím, že konkrétní navržené ceny zatím firma analyzuje.

Brněnskému providerovi SkyNet nová velkoobchodní nabídka služby ADSL vyhovuje. Podle Lenky Vojtenkové ze společnosti SkyNet je předložená nabídka kompletní. Finální obchodní a technické podmínky chce firma budoucím uživatelům předložit v únoru. Současně plánuje, že první zákazníci si budou moci novou službu vyzkoušet již v březnu. SkyNet připravuje širokou nabídku jak pro domácí uživatele, tak i pro podnikatelský sektor, které se budou lišit rychlostí připojení, kvalitou a cenou služby.

Český Telecom na konci května 2002 zahájil "regionálně omezený testovací provoz" služeb ADSL v Praze, Brně a Ostravě. Alternativní operátoři ale vzápětí obvinili Český Telecom ze skrytého komerčního spuštění ADSL a snahu o monopolizaci nově se rodícího trhu širokopásmových komunikací. Na konci června pak ČTÚ vydal předběžné opatření, kterým dominantnímu operátorovi přikázal službu dočasně pozastavit, dokud se s konkurencí nedohodne na jejím velkoobchodním prodeji. Alternativní operátoři zároveň podali podnět i k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Dominantní operátor v prosinci nesplnil nařízení Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), podle kterého měl velkoobchodní nabídku zveřejnit nejen v Telekomunikačním věstníku, ale také na internetových stránkách. "Ke držení došlo kvůli tomu, že jsme na konci roku předefinovávali celý model," vysvětlil mluvčí Českého Telecomu Vladan Crha. Firma poté rozhodnutí ČTÚ napadla soudní žalobou, která však nemá odkladný účinek. "V současnosti pokračují dvojstranná jednání s jednotlivými firmami o konkrétních podmínkách obchodní spolupráce," dodal Crha. Návrh nabídky předal dominantní operátor také regulátorovi, aby mohl být zveřejněn v lednovém Telekomunikačním věstníku.

-pk-,-ph-

Související zprávy:
Telecom rozeslal finální nabídku pro ADSL 
SkyNet je spokojena s nabídkou ADSL od Telecomu 
Telecom jedná o velkoobchodní nabídce služeb ADSL 
Operátoři kritizují Telecom kvůli ADSL internetu 



! Válka s Irákem začne 21. února !?

Fotogalerie - bojové letouny USA


Fotogalerie - bojové letouny Iráku


Fotogalerie - autosalon Detroit 2003


14.01. 23:24  Ceny ADSL ve svete (Palo)
Diskuse je uzavřena





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688